Çözüldü Windows 11 sahte mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hayır sahte değil. Birkaç ay önce Windows 10X'in geliştirilme aşamasında iptal edildiği duyurulmuştu. Betawiki kayıtlarında da 2 aydır olası yeni bir Windows adı altında başlık vardı. En nihayetinde Microsoft'un 'yeni nesil Windows' tanıtımı yapacağı açıklanınca ihtimaller bayağı kuvvetlendi. Üstüne bir de Windows'un YouTube kanalından 'Yeni nesil Windows tanıtılacağı için stresli misiniz? O zaman eski Windows sürümlerinin açılış müziğini yavaşlatılmış olarak dinleyin.' başlığı altında tam 11 dakikalık bir video yayınlandı bunun da Windows 11'e gönderme olduğu bayağı açıktı.

Betawiki zaten 1.5 hafta önce 'çok yakın zamanda bir geliştirici sürümü sızıntısı bekliyoruz.' açıklaması da yapmıştı ve nihayetinde her Windows sürümünün geliştirme aşamasında gerçekleşen olaylar gibi Windows 11'in geliştirici sürümü sızdı. Bu sürümün Windows 10'a benzemesinden dolayı kuşku duyman gayet doğal dostum ama unutma ki geliştirme aşamasına ve resmi çıkışına aylar var bu yüzden çok daha fazla geliştirici sürümleri yayınlanacak ve daha çok değişiklik olacak.

Her işletim sistemi geliştirilirken ilk geliştirilme aşamaları bir önceki Windows sürümüne oldukça benzer. Örneğin Windows Vista geliştirici sürümlerinin ilk versiyonlarına Bakarsan 'Ya resmen XP bu, ne vistası.' dersin. Aynısı Windows 8'de de olmuştu ilk geliştirme sürümlerinin 7'den farkı yoktu. Özellikle şuna da değinmek isterim ki bu çok yüksek ihtimalle ilk geliştirici sürümü değildir. 'sızdırılan' ilk sürümdür sonraki zamanlarda daha erken sürümleri de sızdırılır. Sızdırıldıkları zaman o sürümler Windows 10'a daha da çok benziyordur. Windows 95'in geliştirilme sürümlerinden biri daha 4 ay önce bulundu sen düşün yıllar sonra bile ortaya çıkabiliyor yani aslına süreç böyle. Geliştirilmesi yavaş yavaş sürüyor ve pat diye bir sürüm çıkarmak yerine her değişiklikte bir sürüm çıkararak hatalarını görmüş oluyorlar. Umarım anlatabilmişimdir. Başka merak ettiğin olursa sorabilirsin.
Bende şüphelendim ya Windows 11 için çok erken bunlar daha ilk zamanları ya da fake ama bence fake değil ve daha çok fazla gelişecek.
 
Microsoft attığı tweet ile doğruladı.
Kanıtla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı