BloodStains
Kilopat
Daha fazla
Yaklaşık 1 aydır Windows 11'i ana bilgisayarımda "dev" kanalında kullandım. Bir gün The Witcher 3 oynarken büyük bir performans düşüşü fark ettim (%30 civarı, kimi zaman %50). Sürücü güncellemelerinden şüphelendim başta, ama hangi sürümü yüklersem yükleyeyim sorun çözülmedi. İnternette rastgele gezinirken PC Gamer sitesinde bir makale ile karşılaştım. Makalede okuduğuma göre bu "vbs" açık olduğu zaman büyük bir performans düşüşüne sebep oluyormuş. Ve anladığım kadarı ile Windows Enterprise sürümlerinde açık oluyormuş. Kullandığım Windows kopası orijinal değil (zamanında KMSpico ile aktifleştirmiştim) ve Enterprise sürümü. Hemen Vbs'nin açık olup olmadığını kontrol ettim, açıktı. İnternetten kapatmak için bazı çözümleri buldum. Hiçbiri işe yaramadı. Ben bu Vbs'i nasıl kapatabilirim?
PC Gamer makalesi: Windows 11 will hobble gaming performance by default on some prebuilt PCs
Denediğim çözümler:
EnableVirtualizationBasedSecurity adlı bir dword değeri oluşturdum ve 0 değerini atadım.
"Local group policy" üzerinden kapattım, yine işe yaramadı.
Güncelleme: BIOS üzerinden sanallaştırmayı kapatmak sorunu çözdü, fakat sanallaştırmayı kapatmak da istemiyorum. Daha iy bir çözümü olan var mı?
PC Gamer makalesi: Windows 11 will hobble gaming performance by default on some prebuilt PCs
Denediğim çözümler:
EnableVirtualizationBasedSecurity adlı bir dword değeri oluşturdum ve 0 değerini atadım.
"Local group policy" üzerinden kapattım, yine işe yaramadı.
Güncelleme: BIOS üzerinden sanallaştırmayı kapatmak sorunu çözdü, fakat sanallaştırmayı kapatmak da istemiyorum. Daha iy bir çözümü olan var mı?
Dosya Ekleri
Son düzenleme: