Windows 11 sıfırlama mı USB ile format mı?

gerburis

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda ne yaparsam yapayım çözemediğim sorunlar baş göstermeye başladı. Discord açıkken herhangi bir Online oyuna girdiğimde girdiğimde benim sesim bozuluyor. Bazı oyunlarda da bir süre sonra crash, FPS düşmesi gibi sorunlar başlıyor. Render alırken ya da VS Code, Android Studio vs. kullanırken bir süre sonra oyunlar gibi hata veriyor.

Artık bir formata ihtiyaç olduğunu düşünüyorum fakat USB ile uğraşmak, elle tek tek driver yüklemek istemiyorum. Ayarlardan bilgisayarı sıfırlasam yeterli olur mu? Sistemim başta yazdığım sorunlara sebebiyet vermeyecek düzeyde bir donanım olduğu, herhangi bir ısı problemi olmadığı ve internet bağlantım da hızlı ve stabil olduğu için sorunların neden kaynaklandığını bulamıyorum. Özellikle Discord için her şeyi denedim fakat düzeltemedim. Disk sağlıkları da iyi.

Kabaca sistem özelliklerim:
R5 5600X.
ASUS TUF 3070 Ti.
8x2 16 GB 3600MHz RAM.
Gigabyte B550 SH2 anakart.
1TB 7000 okuma yazma SSD.
1TB hard disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlardan sıfırlamayın. Bir USB kullanarak temiz kurulum yapın. Ama sorunuzu çözeceği garanti değil. Ekran kartı sürücüsünde bir hata oluşmuş olabilir. DDU denediniz mi?
Ekran kartı ile alakası olduğunu düşünüyorum ben de 3060tan 3070e geçince aylar sonra başladı bir güncelleme sonrası. Fakat onun üzerine çokça update geldi, daha eski sürücüleri de denedim olmadı. Şöyle bir durum var, discordda bir sunucuda bağlı iken oyuna geçince sesim bozuluyor alt tab atınca düzeliyordu. Oyunu 2k dan 1080e çektim sesim düzeldi 😀 diğer oyunlarda da oyunu açınca sesim bozuluyor alt tab ile masaüstüne gidince düzeliyor ve bu anlık oluyor anında karşı tarafta insanlar ile çokça test ettik. Garip garip hatalar beni buluyor gerçekten şu sıralar anlamadım internette araştıramıyorum da bir şey çıkmıyor Türkçe İngilizce. Discord ile mi alakalı anlamadım web’den girdiğimde de devam ediyor. Overlay kapattım, yönetici olarak çalıştırıyorum yine aynı.

DDU kullanarak sürücüleri tamamen kaldırın, güncel bir sürücü kurun ve tekrar deneyin. Sorun devam ederse formatlamayı düşünebilirsiniz. Onu da ayarlardan değil USB ile yapın.
USB ile yapacağım ama tüm sürücüleri tek tek indirip kurmak nasıl olacak bilmiyorum. Bunu yapan bir yazılım da kullanmak istemiyorum sürücü dışında her şey geliyor. Teşekkür ederim

Ayarlardan sifirlarsaniz bu sorunlarin cozulecegini dusunmeyin. Boyle sorunlar icin USB ile temiz kurulum yapin. Driver kurma ise gayet basit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı