Windows 11 silip başka bir diske Windows 10 nasıl kurulur?

Yusuf663

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Daha önce hiç Windows kurmadım şu an Netac SSD'mde Windows 11 kurulu fakat bu SSD sorunlu olduğu için öbür temiz sıfırdan M.2 SSD'me Windows 10 kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Anlatırken basitçe anlatırsanız sevinirim. Daha önce hiç uğraşmadığım için bilmiyorum bu olayları.

YouTube'a "Rufus ile Windows 10 kurma" diye aratırsanız bir çok sonuç çıkacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Daha önce hiç Windows kurmadım şu an Netac SSD'mde Windows 11 kurulu fakat bu SSD sorunlu olduğu için öbür temiz sıfırdan M.2 SSD'me Windows 10 kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Anlatırken basitçe anlatırsanız sevinirim. Daha önce hiç uğraşmadığım için bilmiyorum bu olayları.

Windows kurmak basit bir işlemdir. Yıl 2022 olduğundan dolayı artık herkesin bilmesi gerekiyor. Bana göre video izlemeye bile gerek yok, mantık ile bile yapılabilen bir işlem format.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Windows kurmak basit bir işlemdir. Yıl 2022 olduğundan dolayı artık herkesin bilmesi gerekiyor. Bana göre video izlemeye bile gerek yok, mantık ile bile yapılabilen bir işlem format.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.
Peki ben bu disk biçimlendirme ekranında hangisinin hangisi olduğunu nasıl görebilirim 2 SSD mevcut sistemde ikiside 256GB nasıl ayırt edebilirim bunları?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı