Windows 11 sistem kapatılırken mavi ekran verdi

21stFirestreet

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selamlar.
Bilgisayarımda iş yaptığım esnada kapatacağım zaman bir süre döndü daha sonra görselde ki mavi ekranı verdi.
Neden kaynaklanıyor sebebi nedir?
Not: İlk defa bu hatayı aldım ve PC yeniden başladığında sistem açılıp normal şekilde çalıştı.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

IMG_20250516_205339846.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Minidump dosyalarını paylaşır mısınız? Daha isabetli öneriler sunabiliriz.

• sürücüleri güncelle: Özellikle ekran kartı ve ağ sürücülerini güncelle.
  • bellek testi yap: Win + R'ye basıp mdsched.exe yaz, sonra bilgisayarı yeniden başlatıp RAM'i test et.
  • sistem dosyalarını onar: Komut ıstemi'ni yönetici olarak açıp SFC /scannow yaz, Enter'a bas.
  • disk hatalarını kontrol et: Komut istemi'ne chkdsk /f yazıp Enter'a bas, sonra bilgisayarı yeniden başlat.
  • Windows güncellemelerini yap: ayarlar > güncelleme ve güvenlik bölümünden güncellemeleri kontrol et.
  • hızlı başlatmayı kapat: Denetim Masası > güç seçenekleri > hızlı başlatmayı devre dışı bırak.
  • sistem geri yükleme yap: Bir sorun çıkmadan önceki tarihe geri yükleme yap.

• sürücüleri güncelle: Özellikle ekran kartı ve ağ sürücülerini güncelle.
  • bellek testi yap: Win + R'ye basıp mdsched.exe yaz, sonra bilgisayarı yeniden başlatıp RAM'i test et.
  • sistem dosyalarını onar: Komut ıstemi'ni yönetici olarak açıp SFC /scannow yaz, Enter'a bas.
  • disk hatalarını kontrol et: Komut istemi'ne chkdsk /f yazıp Enter'a bas, sonra bilgisayarı yeniden başlat.
  • Windows güncellemelerini yap: ayarlar > güncelleme ve güvenlik bölümünden güncellemeleri kontrol et.
  • hızlı başlatmayı kapat: Denetim Masası > güç seçenekleri > hızlı başlatmayı devre dışı bırak.
  • sistem geri yükleme yap: Bir sorun çıkmadan önceki tarihe geri yükleme yap.

Şu an evde değilim olduğum ilk an atacağım dump dosyasını teşekkürler.

Merhaba. Minidump dosyalarını paylaşır mısınız? Daha isabetli öneriler sunabiliriz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı