Windows 11 sistemde sağ altta çıkan ''AI Presentation Maker'' reklamı virüs mü?

lastarchitect

Hectopat
Merhaba,
Bilgisayarı her açtığımda mutlaka önce güncellemeleri kontrol ederim, bugünde öyle yaptım. 1-2 tane vardı toplu güncelleştirme hepsi yapıldı.
Sonra bir işle meşgulken birden sağ altta şu şekilde bir reklam çıktı;

98809DF2-059E-4B9D-927B-C787949BE909.jpeg

Bakıyorum herhangi bir uygulama açık değil aşağıda. Office programlarım orijinal keyli, Windows da öyle. Yani bu PowerPoint'le ilgili reklam nasıl olduda çıktı anlamadım. O an Görev Yöneticisi'ni açtım açık bir program yoktu altta. Hatta tıkladım bir risk alıp merak ettim ne açılacak diye, vidwud.com diye bir site açıldı.
Sonra acil evden çıkmam gerekiyordu, bende alışkanlıktır genelde CTRL+h yapıp geçmişi temizler kapatırım Chrome'da. Birden gözüme çarpan bir yazı vardı;

IMG_8221.jpeg

Bu durumlar arka arkaya gelişince acaba dedim virüs mü gerçekten. Açılan konuları araştırdım ve Regedit'te bazı kayıtlar silinerek düzeltiliyormuş, ben orada söylenilen Chrome kaydını bulamadım yoktu.
Politikalar şu şekildeydi;

IMG_8222.jpeg

Sizce bu reklamla Chrome arasında bir bağlantı var mı? Değilse ikisi de ayrı ayrı neden oldu durduk yere 🤷🏻‍♂️
Malwarebytes indirip bir taratayım dedim sonuçlar;

IMG_8220.jpeg

Kimisi bunlar önemli değil Defender Control'den dolayı onları bulmuştur demiş. Şimdi bunları karantinaya alınır mı? Bunlar virüs değilse o reklam nereden geldi aklım çorba oldu resmen.

Yardımlarınızı bekliyorum 🙏🏻

Dediğiniz gibi yaptım fakat arkadaşlar başka yardımcı olabilecek biri yok mudur 🙏🏻 Chrome'da ki bu kuruluşunuz tarafından yönetiliyor yazısı bir problem midir ? Yoksa manifestv2'den dolayı hepimizde mi öyle yazıyor acaba ?

Hocam bende de öyle yazıyor ancak daha fazla bilgiye tıklayıp yöneticiniz'e tıklarsanız görebilirsiniz yöneticinin kim olduğunu bende kimse yok görünmesine rağmen yazı var muhtemelen sizde de yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı