Windows 11 sisteme format attıktan sonra EXE ve setup dosyaları yavaş açılmaya başladı

O zaman Windows Defender'ı bir yolunu bularak açarsam düzelme ihtimali yüksek mi yani? Tuhaf bir şekilde bilgisayarda Windows tuşu da çalışmamaya başladı nedense farkında olmadan bir şeyi mi bozdum ne yaptım acaba.
Bence format atın. PC nizde virüs olma ihtimalini akla getiren şeyler yazdınız.

Windows kurmak basit iş ama tam temiz kurulum denilen şey o kadar da basit sayılmaz. Normal kullanıcıların aklına gelmeyen ekstra bazı tecrübeler gerektirebilir.

Windows'un normal kurulum işlemleri dışında aşağıdaki link temiz kurulum anlamında fikir verebilir.

İhtiyacınız olur ise diye genel kurulum videosu linki de ekleyeyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bence format atın. PC nizde virüs olma ihtimalini akla getiren şeyler yazdınız.

Windows kurmak basit iş ama tam temiz kurulum denilen şey o kadar da basit sayılmaz. Normal kullanıcıların aklına gelmeyen ekstra bazı tecrübeler gerektirebilir.

Windows'un normal kurulum işlemleri dışında aşağıdaki link temiz kurulum anlamında fikir verebilir.

İhtiyacınız olur ise diye genel kurulum videosu linki de ekleyeyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows Defender'ı Regedit yardımıyla tekrardan aktif etmeyi başardım. Windows Defender'ı aktif edince setupların yavaş açılması sorunum çözüldü. Geriye yalnızca Windows tuşunun çalışmaması sorunu kaldı virüs ihtimali için bilgisayara antivirüs yükleyeceğim birazdan. Windows tuşunun çalışmaması için aklınızda olan bir sebep var mı acaba?

güncelleme: Windows tuşunun çalışmaması sorununu da setup dosyalarının yavaş açılması sorununu da çözdüm. Setup dosyalarının yavaş çalışması konusu için Windows Defender'ı tekrardan açınca düzeldi. Windows tuşunun çalışmaması konusunda ise bilgisayar Acer Nitro 5 olduğu için NitroSense uygulamasından Windows tuşuyla ilgili bir ayarı aktif ettim. NitroSense programını yükleyince bilgisayar kendi kendine Windows tuşunu deaktif etmiş.

Son düzenleme:
Windows Defender'ı Regedit yardımıyla tekrardan aktif etmeyi başardım. Windows Defender'ı aktif edince setupların yavaş açılması sorunum çözüldü. Geriye yalnızca Windows tuşunun çalışmaması sorunu kaldı virüs ihtimali için bilgisayara antivirüs yükleyeceğim birazdan. Windows tuşunun çalışmaması için aklınızda olan bir sebep var mı acaba?
Çözümü hatırlamıyorum ama özellikle 24H2 güncellemesi çıktıktan sonra aynı sorunu yaşayan konularla yakın zamanda karşılaştım. ( Sadece 24H2 güncellemesi ile ilgili değil, 24H2 den hemen önceki güncellemeler de dahil.)

Bilgisayarın modeline göre değişir Center'dan kapatmış falan olabilirsin ama anlamadığım neden bu kadar uğraşıyorsun? Temiz kurulum en iyisi.

Bilgisayarın modeline göre değişir Center'dan kapatmış falan olabilirsin ama anlamadığım neden bu kadar uğraşıyorsun? Temiz kurulum en iyisi.

Çözümü hatırlamıyorum ama özellikle 24H2 güncellemesi çıktıktan sonra aynı sorunu yaşayan konularla yakın zamanda karşılaştım. ( sadece 24H2 güncellemesi ile ilgili değil, 24H2'den hemen önceki güncellemeler de dahil.)

Tavsiyeleriniz için teşekkürler sorunları çözdüm bir şekilde, her sorun yaşadığımda bilgisayarı sıfırlamaktansa sorunları nasıl çözeceğimi öğrenmek hem zaman açısından daha tasarruflu hem bir şeyler öğrenmem açısından daha mantıklı gibi geliyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler sorunları çözdüm bir şekilde, her sorun yaşadığımda bilgisayarı sıfırlamaktansa sorunları nasıl çözeceğimi öğrenmek hem zaman açısından daha tasarruflu hem bir şeyler öğrenmem açısından daha mantıklı gibi geliyor.
Elbette her sorun yaşadığında bilgisayarı sıfırlamayacaksın ancak anladığım kadarıyla zaten format atmışsın kaybedecek bir şey olmayınca daha mantıklı olabiliyor neyse hayırlı olsun.

@Zehn
Sonuç ne olursa olsun, başarısız dahi olsa uğraşmak gerçekten çok iyidir.
Sizin de değindiğiniz gibi tecrübe ile öğrenilen şeylerin yerini hiçbir bilgi tutamaz.

Sakın yanlış anlamayın. Israr falan değil.
Öğrenmeye meraklı olduğunuz için biraz bilgi paylaşımı amaçlı.

Windows tuşu ile ilgili sorun ve çözüm konusu gayet olağan olabilecek bir durum gibi görünüyor ama setup ve defender konusu farklı.
Defender'in kapalı olması exe lerin yavaş değil daha hızlı açılmasına sebep olmalı. Yani exelerin normal bir şekilde açılmasına sebep olan işlemi defender ayarına bağlamak pek doğru olmaz.
Muhtemelen yeni format attığınız için Windows güncellemeler tam değildi veya PC nin yeniden başlatılması sistemin kararlı ve normal hale gelmesine yardımcı oldu.

@Zehn
Sonuç ne olursa olsun, başarısız dahi olsa uğraşmak gerçekten çok iyidir.
Sizin de değindiğiniz gibi tecrübe ile öğrenilen şeylerin yerini hiçbir bilgi tutamaz.

Sakın yanlış anlamayın. Israr falan değil.
Öğrenmeye meraklı olduğunuz için biraz bilgi paylaşımı amaçlı.

Windows tuşu ile ilgili sorun ve çözüm konusu gayet olağan olabilecek bir durum gibi görünüyor ama setup ve Defender konusu farklı.
Defender'in kapalı olması EXE'lerin yavaş değil daha hızlı açılmasına sebep olmalı. Yani EXE'lerin normal bir şekilde açılmasına sebep olan işlemi Defender ayarına bağlamak pek doğru olmaz.
Muhtemelen yeni format attığınız için Windows güncellemeler tam değildi veya PC'nin yeniden başlatılması sistemin kararlı ve normal hale gelmesine yardımcı oldu.

Güncellemelerin tam olduğuna eminim. Ama bana da sorun dediğiniz gibi bence de Defender'la alakalı olmamalı gibi geliyor ilk çıktığından beri Windows 11 kullanıyorum ve defalarca bilgisayara formatta attım. Windows Defender hep kapalı kaldı ona rağmen daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı