Çözüldü Windows 11 sürekli mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Mahmut Bal

Kilopat
RAM
64 gb cl34 7200mhz ddr5 (4x16 gb)
SSD veya HDD modeli
2x2 tb raid 0 nvme ssd
Ekran kartı
rtx 4090
Anakart
rog maximus z790 extreme
İşlemci
i913900k
Sistemi yeni topladım lakin sürekli mavi ekran hatası alıp duruyorum. BIOS'u güncelledim. Driverları güncelledim.
BIOS'tan XMP profilini kapatınca mavi ekran hatası almıyorum. Lakin RAM hızı 4800 MHz'e CL40 gecikmeye düşüyor. Neredeyse %50 RAM'lerde performans kaybı oluyor. Dump dosyamı burada paylaşacağım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın bios u hazır değilmiş. Bu sebeple Asus 0810 beta bios yayınladı. Güncelleme yapınca hiçbir sorun kalmadı. Cevap için tşk ederim.
Anlattığınız olaydan Ramlerle ilgili sıkıntı gibi duruyor. Hataları da buna verebiliriz. XMP açın. Ama Ram hızlarını 7200 mhz yerine düşürerek dener misiniz? 7000- 6800 gibi. 2-3 kez düşürüp deneyin. Sorun çözülüyor mu bakın.

Ek olarak RAM'lerinizde xmp açtığınızda bu sıkıntıyı yaşamanız bir ihtimal ram hatasından olabilir mi? Kontrol için Memtest yaparsanız iyi olur. Bazen ürünler sıfırda olsa sorun olabiliyor. Memtesti xmp açıkken yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı