Windows 11 temiz kurulumda "D:" diskindeki yedekler nasıl korunur?

polat1512197

Decapat
Daha fazla  
Selam; Windows 10 bilgisayarım var 100GB'lik yedek diskim var Windows 11'e temiz kurulum ile geçmek istiyorum çoğu videoyu anlamadım. Nasıl D: Diskini korurum ve sanırım kurulumda ayrılmamış alan 0 sürücü 1 ve 2 var bunların hangisi D diski olacak ve biçimlendirme olayı nasıl olacak, anlatır mısınız rica etsem? Bir de zorunlu olmadıkça flash bellek kullanmak istemiyorum.

Selam; Windows 10 bilgisayarım var 100GB'lik yedek diskim var Windows 11'e temiz kurulum ile geçmek istiyorum çoğu videoyu anlamadım. Nasıl D: Diskini korurum ve sanırım kurulumda ayrılmamış alan 0 sürücü 1 ve 2 var bunların hangisi D diski olacak ve biçimlendirme olayı nasıl olacak, anlatır mısınız rica etsem? Bir de zorunlu olmadıkça flash bellek kullanmak istemiyorum.

Flash belleksiz temiz kurulum olmaz. Flashınızı hazırlayıp oradan başlatacaksınız sistemi. Özel seçeneği ile ilerleyip diskleri sildiğiniz bölüme gelince D diskinizi hiç ellemeyeceksiniz, adından VR boyutundan ayırt edebilirsiniz. C diskinin diğer tüm birimlerini sileceksiniz, sildikçe tek bir ayrılmamış alan olarak birleşirler zaten. Sonra o ayrılmamış alanı seçip kuruluma devam edeceksiniz. Sonra yeniden başlayacak vs kurulum tamamlanacak. D diskini siz silmezseniz bir yere gitmez. Ben yapamam derseniz Windows 10 yükseltme şeklinde, setupı Windows içinde çalıştırırsınız, dosyalarımı koru seçip devam edersiniz ama o da temiz kurulum olmaz.

Peki hangi disk D diski olacak? D diskinin boyutundan vs anlaşılır mı?

Örneğin 4 adet disk var benim D: Diskinde toplam 100GB Boş 39 GB gözüküyor diyelim bu kurulum ekranında aynı mıdır ayrıca aynı boyuttaki disk dışında tüm diskleri silsek olur mu?

Sana tavsiyem Windows 10 da kal kardeş! Windows 11 berbat! Yüksek performanslı PC ister!

Peki hangi disk D diski olacak? D diskinin boyutundan vs anlaşılır mı?

Örneğin 4 adet disk var benim D: Diskinde toplam 100GB boş 39 GB gözüküyor diyelim bu kurulum ekranında aynı mıdır ayrıca aynı boyuttaki disk dışında tüm diskleri silsek olur mu?

Fiziksel olarak 2 ayrı disk varsa, örnek veriyorum bir 500GB SSD ve 2TB HDD varsa, SSD sürücü 0- 470GB, HDD sürücü 1- 1800GB gibi gözükür anlarsınız. Sürücü 0 ile başlayanlar SSD'nin bölümleridir, sürücü 1 ile başlayanlar HDD'nin bölümleridir. Örneğin sürücü 1 bölüm 1, 2, 3 gibi. Hangi diskin 0, hangisinin 1 olduğu anakarta taktığınız sıraya göre değişir. Daha fazla disk takılı ise 2, 3 diye sayılar ilerler. Tek bir diski yazılımsal C ve D olarak böldüyseniz boyuttan anlamanız lazım.

laptop kullanıyorum ve sadece ssd var ve c ve d diski var sadece d diskini boyutundan ayırt edebilirmiyim sorun o

d diskini boyuttan anladık diyelim biçimlendirecekmiyiz yoksa direkt c diskini silsekte olurmu?

ayrıca kurulum ekranında kaç adet disk çıkar tahminen 2 adet çıktı diyelim d yi bulduk c yi sildik ileri desek olurmu

laptop kullanıyorum ve sadece ssd var ve c ve d diski var sadece d diskini boyutundan ayırt edebilirmiyim sorun o

d diskini boyuttan anladık diyelim biçimlendirecekmiyiz yoksa direkt c diskini silsekte olurmu?
Boyuttan ayırt edersiniz. Disk yönetiminden hangisi ne boyutta bir ss alın yardımcı olur. Muhtemelen format ekranında karşınıza 4 bölüm çıkar, 100mb-500mb lık kurtarma ve sistem bölümleri, C diski olan işletim sisteminin kurulu olduğu birincil bölümü ve silmemeniz gereken D bölümü. D hariç (boyutundan anlayacaksınız artık) hepsini tek tek sil yapacaksınız. Sildikleriniz tek bir bölüm olarak ayrılmamış alan adı altında birleşecekler sildiğiniz için. Sonra o ayrılmamış alanı seçip ileri diyeceksiniz. D ye hiç dokunmayacaksınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı