Rehber Windows 11 TPM 2.0 ve Secure Boot Gerektirmeyen ISO

Sen bile diyorsun install.wim işletim sisteminin kendisi diye daha sonra Windows 11 ISO'sundaki install.wim'i Windows 10'dakiyle değiştirmelerini istiyorsun.
Evet? Geriye kalan bileşenler Setup'ın kurulum yapmadan önceki kontrol ettiği bileşenler. Mesela, sistem gereksinimleri gibi. Windows 10 ISO'sundaki "install" dosyası ile değiştirmemin sebebi de bu. Setup'ın kontrol edeceği bileşenler Windows 10'un sistem gereksinimleri olacak. Tek fark bu. Kurduğu işletim sistemi hala Windows 11.

Sadece Boot eden bir dosyanın neden ISO'nun %85'ini oluşturduğu konusunda pek net cevaplar alınamıyor. Ben artık konuyu izlemedeyim, zaten bilgili olduğum bir konu değil.
Cevabini verdi ya hocam;
Anlatmak istediğim buydu. Teşekkür ederim. "install.wim" işletim sisteminin kendisi zaten. Geriye kalan dosyalar Recovery, ve Setup ile ilgili bileşenler. Bunu Resource Hacker uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.

Kardeşim install.wim dosyası içerideki bileşenler anlamıyorsun herhalde halen. Sen yukarıdaki dediğim ekran görüntüsünü atar mısın?

Kardeşim install.wim dosyası içerideki bileşenler anlamıyorsun herhalde halen. Sen yukarıdaki dediğim ekran görüntüsünü atar mısın?
Dostum ben de "install.wim"'i değiştiriyorum zaten. Anlamadığın nokta nedir? Değiştirdiğim şey zaten "install.wim" bütün işletim sistemi onun içinde. Bileşenler de dahil.

Dostum ben de "install.wim"'i değiştiriyorum zaten. Anlamadığın nokta nedir? Değiştirdiğim şey zaten "install.wim" bütün işletim sistemi onun içinde. Bileşenler de dahil.
Windows 10 ile Windows 11 aynı değil ben de sana bunu anlatmaya çalışıyorum. Allah'ım ya.

Hocam şimdi benim kafam iyice karıştı, Windows 7 indirip install.wim dosyasını Windows 10'un kini yapsam hangi işletim sistemini kullanıyor olacağım Windows 7 görünümlü 10 mu? Hangi sürücüleri kullanmam gerekecek?

Bu şekilde yapılan işlem tabiri caiz ise doğan görünümlü şahin gibi olur. Bence saçma sapan bir iş.
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum 1 saattir arkadaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…