Windows 11 TPM için ısrar etmeyebilir

Murad Ali

Picopat
Makaleler
1
TPM Microsoft'un Windows 11 için anakartlarda bulunmasını zorunlu tuttuğu çipin adıdır.
Daha detaylı şekliyle İngilizce bir kısaltma olan “TPM”nin açılımı şu şekildedir “Trusted Platform Module,“ yani Türkçesi “güvenilir platform modülü”dür. Donanımı güvence altına almak için tasarlanan bu mikrodenetleyici, entegre şifrelenmiş haberleşme yolunu kullanır.
Bu modülün güncellenen adı TPM 2.0 modülü, bu modül anakartta mevcutsa cihazınızdaki donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal korunma altına alınır.

Bu küçük bilgilendirmeden sonra, Microsoft Windows 11 de bu modülde ısrar edemeyecektir çünkü Rusya ve Çin gibi bazı ülkelerde bu çipin kullanımı yasaktır, Microsoft nüfusu toplamda 2 milyarı aşan bu ülkelerdeki kullanıcılarını yok sayamaz, işte bu nedenle Windows 11 son kullanıcı sürümünde bunu isteğe bağlı olarak değiştirmek zorunda kalacaktır, içiniz rahat olsun.

1-27.jpg

Son düzenleme:
Çoğu üretici Çin'e özel sürüm çıkarıyor. Steam China Windows 10 China gibi. Üzülerek belirtmek isterim ki bu umutlarmız için geçerli bir argüman değil maalesef. MS Win11 Russia ve China olmak üzere iki ayrı sürüm çıkarabilir.
Şimdilik tek umut kurulum ekranında kayıt defterinde anahtar düzenlemesi yapmak gibi duruyor.

Umarım işlemci uyumluluğu konusunda da 6. Nesil veya alt nesilleri de desteklerler. Mac os gibi işlemci desteğini belli nesil altına keserse yine pazar kaybı olacaktır. Belki de amaç tüm dünyada donanım vs satışı artsın canlansın diye yeni nesil donanımları zorunlu kılarlar. Bakacağız artık.

Ben işlemci gereksinimini düşüreceklerini düşünüyorum. Geçen meşhur bir YouTuber'ın videosunu seyrettim adam diyor ki evimde 7 bilgisayar var ve hiçbiri Windows 11 alamıyor. Ne yapayım yani şimdi Microsoft istiyor diye 7 bilgisayarın hepsini çöpe mi atayım diyor. Milyonlarca insan var böyle. Bunların hepsini karşısına alacağını düşünmüyorum Microsoft'un.

Ne isterse istesin bir düzenleme ile neredeyse her PC'ye kurulabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı