Windows 11 Update bazı şeyleri güncellemiyor

Shimuss

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
3060
İşlemci
12700h
Herkese selam arkadaşlar, benim bilgisayarım Acer Nitro 5 (515-58) (RTX 3060 Intel i7 12700H) benim iki tane sorunum var. Birincisi Rufus ile yaşadığım, sorun önce onu anlatayım. Ben flashı hazırlarken başlata bastıktan sonra gelen ekranda hiçbir tiki seçmedim çünkü benim bilgisayarımda hem Secure Boot ve TPM 2.0 olduğunu biliyordum fakat flash hazır olduktan sonra seçerken ekranda bir kilit içerisinde Secure Boot yazıyordu. Anlamadım, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bir diğer konu da bu böyle olunca normal Windows 11 yükleme medyası oluşturma programını ile yaptım. Onunla başarılı bir şekilde format atsamda Windows Update kısmında çok sorunla karşılaştım, bazı şeyleri yüklememeye başladı ve güncellemeler hatalı olmaya başladı. (örneğin Realtek'in bir driverini 3 kere ardı ardına indirmeye çalışıyor ve hata çıkıyor) bu iki konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP tarafında da extensions diye muhtemelen UWP'ye sahip uygulama sürücüleri kuruyor ama içlerinden bir tanesini seçiyor ve kurduktan sonra o silinip diğerleri kalıyor. Çözüm ise buna göz yummak, çok basit. Güncellemede kurulmayanlar hariç hepsi tamamlandıktan sonra yeniden başlat yazısına tıklayıp yeniden açıp güncellemeler kısmından güncellemeye çalışın. Yeniden dene butonuna tıkla kısaca. Ardından hiçbirini kuramadığı için güncelleştirmeler denetlenecektir, sorun da çözülmüş olacak çünkü denetlemeler yapılmış olacak.
Güncellemeler bittikten sonra sürücüleri siteden kurup tekrar denetletebilirsin. Önceden de kurabilirsin ancak update'e bağlanmadan önce hazırda kuruluysa yapmanı öneririm yoksa silip eskiyi kurabilir çünkü denetleme yapmadan kurmaya geçiyor, eski denetleme ile yapıyor.

HP tarafında da extensions diye muhtemelen UWP'ye sahip uygulama sürücüleri kuruyor ama içlerinden bir tanesini seçiyor ve kurduktan sonra o silinip diğerleri kalıyor. Çözüm ise buna göz yummak, çok basit. Güncellemede kurulmayanlar hariç hepsi tamamlandıktan sonra yeniden başlat yazısına tıklayıp yeniden açıp güncellemeler kısmından güncellemeye çalışın. Yeniden dene butonuna tıkla kısaca. Ardından hiçbirini kuramadığı için güncelleştirmeler denetlenecektir, sorun da çözülmüş olacak çünkü denetlemeler yapılmış olacak.
Güncellemeler bittikten sonra sürücüleri siteden kurup tekrar denetletebilirsin. Önceden de kurabilirsin ancak Update'e bağlanmadan önce hazırda kuruluysa yapmanı öneririm yoksa silip eskiyi kurabilir çünkü denetleme yapmadan kurmaya geçiyor, eski denetleme ile yapıyor.

Hocam bu sorun yüzünden bazen bilgisayar açılırken kurtarma ekranına atıyor. O yüzden çok büyük bir dert.

Bu sorunu nasıl çözebilirim bir de bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba bir de Rufus'la Windows yazdım ve kuramıyorum Secure Boot fail deyip duruyor nedenini anlamış değilim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    23,2 KB · Görüntüleme: 38

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı