Windows 11 VBS nedir, nasıl kapatılır?

2-3 günden beri yabancı teknoloji siteleriyle birlikte yerel teknoloji sitelerinde bile bir öcü gözüyle bakılan Windows 11 ile birlikte gelen Virtualization-Based Security (VBS) nedir ve nasıl kapatılır bugün onu anlatmaya çalışacağım.

VBS adından da anlaşılacağı üzere sanallaştırma tabanlı güvenliktir.

VBS'nin zararı şudur;
1- Eski anti-hile sistemi kullanan online oyunlarda sorun yaşayabilirsiniz.
2- RAM kullanımı fazladır, düşük boyutta RAM'e sahip kullanıcılar sıkıntı yaşayabilir.

VBS aslında tek başına bakıldığında güvenilirlik açısından önemlidir. Çoğu büyük antivirüs firması zaten senelerdir bu yöntemi kullanmaktadır.

Bir öcü gözüyle bakılan bu özelliği nasıl kapatılır peki?​


  1. Öncelikle Windows Güvenliği açalım.
  2. Aşağıdaki işaretlenen yerlere gelelim.

    1633417771772.png


  3. Aşağıdaki seçeneği resimdeki gibi kapalı hale getirip bilgisayarı yeniden başlatalım. Eğer seçenek sizde açık ise VBS açık bir şekilde sunulmuştur size.

    1633417847019.png



  4. Bunları yaptıktan sonra halen Windows Defender konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar için kalıcı bir çözüm olarak 3. parti antivirüs kurulumu yapın. (Kaspersky önerimdir.)
  5. Aşağıdaki şekilde gördüğünüz üzere Windows Defender'a ait herhangi bir işlem yok. Çünkü 3. parti antivirüs devreye girdiğinde Windows Defender devredışı kalıyor.

    1633418001963.png

Kaspersky Internet Security ve Total Security de zaten senelerdir VBS desteği sunuluyor ve RAM kullanımı Windows Defender'a göre neredeyse hiç yok. :)

1633418151506.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu inceleyiniz lütfen,


İngilizcem iyi değil, ne diyor ki burada?
Burada ki kullanıcı da erişemediğini söylüyor. Ve cevap olarak

Sisteminizde Çekirdek İzolasyonu mevcut değilse, sisteminizde etkinleştirilmemiştir ve bu aynı zamanda ya temel donanım yeteneğine sahip olmadığı ya da onu desteklemek için donanım sanallaştırma ayarlarının BIOS'ta etkinleştirilmediği anlamına gelir. Intel VT veya AMD-V sanallaştırma seçeneklerinin etkinleştirildiğini ve minimum TPM 2.0 desteğine sahip olduğunuzu kontrol edin ( çeviri )
 
Arkadaşlar, bende böyle. İşlemcim 2600X.

ww.png


Not: Bende çekirdek yalıtım yokmuş, başka bir şey kapatmaya gerek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin kapattığınız ayar VBS sisteminin bir parçası, VBS'nin kendisi değil. Yani işe yarayacak bir bilgi değil maalesef.
 
BIOS'tan sanallaştırma yani AMD fTPM özelliği açık olmasına rağmen ve TPM 2.0'a sahip olmama rağmen bende bu ayar mevcut değil. Sebebi nedir acaba?
 
BIOS'tan sanallaştırma yani AMD fTPM özelliği açık olmasına rağmen ve TPM 2.0'a sahip olmama rağmen bende bu ayar mevcut değil. Sebebi nedir acaba?
Temiz kurulumla mı geçtiniz yoksa güncellemeyle mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı