Windows 11 ve Linux dualboot nasıl kurulabilir?

Kei_13

Kilopat
Merhaba. Bilgisayarımda iki adet SSD var. Bunlardan bir tanesinde Windows kurulu. Diğerini ise bazı oyunlar için depolama vs. kullanıyordum. İkinci SSD'ye yani depolama için kullandığımın sadece 100GB olan kısmına Linux Mint kuracağım. İçindeki veriler kaybolmadan sadece 100GB olan kısmı nasıl Linux için tahsis ederek oraya kurabilirim? Şimdilik sadece diski bölebildim devamı kafamı karıştırdı.

Diski böldükten sonra Linux kurulumunda o diski (veya bölümü) seç.

Disk yönetiminden birim küçült deyip 100 GB alan ayırın. USB belleğe Rufus ile Linux kurun ve BIOS'tan geri kalan ayarları yapın.

Disk yönetiminden birim küçült deyip 100 GB alan ayırın. USB belleğe Rufus ile Linux kurun ve BIOS'tan geri kalan ayarları yapın.

Yüklendiği sırada Windows'un yanına kur seçeneğini seçin.

Kurulumu Windows üzerinden mi yapacağım direkt indirme aracı ile yoksa Rufus ile bir USB belleğe kurup mu yapacağım.

Rufus ile USB belleğe kuracaksın.

Normal bir işletim sistemi kurar gibi devam et ve Windows'un yanına kur.

Dualboot yerine sanal makine daha mantıklı aslında. Dualboot silerken sıkıntı çıkarıyor

Dualboot yerine sanal makine daha mantıklı aslında. Dualboot silerken sıkıntı çıkarıyor.

Sanal makine nedense bana pek sağlıklı gelmiyor hocam. Dualboot nasılbir sıkıntı çıkarıyor silerken?

Sanal makine nedense bana pek sağlıklı gelmiyor hocam. Dualboot nasılbir sıkıntı çıkarıyor silerken?
Sadece eski sistemlerde oluyor. UEFI kurulumlarda silerken yanlış birşey yapmanız çok zor.

Son düzenleme:
Rufus ile USB belleğe kuracaksın.

Normal bir işletim sistemi kurar gibi devam et ve Windows'un yanına kur.

Belleğe kurup bilgisayarı USB bellek ile boot ettikten sonra nereye kuracağımızı soran bir ekran vs var mı hocam Windows'u komple silmekten korkuyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…