Windows 11 vs Windows 10 LTSC

Lynnfield

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
M2 NVME 1 TB
Anakart
H610M-K DDR4
İşlemci
İ5 13500
Şu anda sistemim 13. Nesil 15 32 GB RAM RTX 4060 Ti sistem her ne kadar iyi olsa da hem Windows 11'i çok sevmiyorum hem de Windows 10 LTSC en temiz en hızlı sürüm olduğunu duydum. Bilgisayarı Windows 10 LTSC yapmam mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
12400F 6750XT ile Windows 11'den Windows 10'a temiz format attım. Oyunlarda Alt+Tab attığımda olan kilitlenmeler gitti. Yapışkan tuşlar kapatmama rağmen sürekli tekrar aktif oluyorlardı, bu da çözüldü. DirectX 9 yada 11 kullanan eski NFS oyunlarında 'sanal makinede çalıştırılamaz' hatası da almıyorum. 8BitDo kontrolcümün programını açarken sistem dilini zorunlu olarak İngilizce'ye çevirmem gerekiyordu, o da çözüldü. Shutup10 ve Winutil ile de ince güzel ayarlamalar yaptım. Far Cry 3 yahut Primal oynarken save alma sırasında sürekli oyundan atıyordu, format attığımdan beri hikaye modunu 2 kere baştan sona bitirdim ve öyle bir sorunla da hiç karşılaşmadım. Forza 4'de aldığım FPS 110-120'den 140 küsüre yükseldi. Oyunlarda yaşadığım stutter baya azaldı. CS2'de örneğin %1FPS'imde hatrı sayılır bir artış oldu ve bu oynayışımda direkt yansıdı. Ben de hibrit mimarili işlemciler için Windows 11'in daha iyi olacağını düşünmüştüm. Hurafeymiş tamamen. Capcut da render alırken saçma sapan yerlerde takılıyordu bilgisayar. Bunu da çözmüş oldum ayrıca. Valla bu kadar sorunumun çözüleceğini önceden bilseydim 2 sene kullanmazdım Windows 11.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı