Windows 11 yanına Hackintosh Ventura kurmak

nazcarieche

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi sosyaller. Windows 11 kullanıyorum ve yanına Hackintosh Ventura kurmak istiyorum ama en basitinden Secure Boot'un kapalı olması gerekiyormuş Hackintosh'da. Windows 11 için ise gerekli bir özellik bu. Bu durumları nasıl çözebilirim? Windows 11 ile aynı anda Hackintosh Ventura nasıl kullanabilirim? Önerilerinizi ve deneyimleyen varsa deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum...

İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: 5500XT 4 GB.
RAM: 8 GB 3200MHz (biraz düşük kalıyor, farkındayım yükseltme yapacağım yakında)
Anakart: B450M-S2H

Secure Boot açıkken OpenCore'u boot edemezsiniz, ya direkt ikisini de Secure Boot kapalı şekilde kullanacaksınız ya da Windows'a her geçtiğinizde Secure Boot'u açıp gireceksiniz. Secure Boot gerektiren bir program kullanmıyorsanız Secure Boot'u kapatıp ikisini de kullanabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi sosyaller. Windows 11 kullanıyorum ve yanına Hackintosh Ventura kurmak istiyorum ama en basitinden Secure Boot'un kapalı olması gerekiyormuş Hackintosh'da. Windows 11 için ise gerekli bir özellik bu. Bu durumları nasıl çözebilirim? Windows 11 ile aynı anda Hackintosh Ventura nasıl kullanabilirim? Önerilerinizi ve deneyimleyen varsa deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum...
Merhaba, iyi günler dilerim. Geçenlerde Windows 11 yüklü bilgisayarıma Ventura kurmak istedim ve bios ayarlarından secure boot devre dışı bırakmayı unuttum. Ancak Ventura gayet düzgün kuruldu ve şuan kullanıyorum. Neden böyle olduğu hakkında bilgim yok.

Anakart: MSI H310M PRO VDH Plus

Secure Boot açıkken OpenCore'u boot edemezsiniz, ya direkt ikisini de Secure Boot kapalı şekilde kullanacaksınız ya da Windows'a her geçtiğinizde Secure Boot'u açıp gireceksiniz. Secure Boot gerektiren bir program kullanmıyorsanız Secure Boot'u kapatıp ikisini de kullanabilirsiniz.

Biraz geç gördüm kusura bakmayın. İşletim sistemleri arasında geçiş yaparken hangisi ne istiyorsa BIOS üzerinden ayarlayıp işletim sistemini kullanabilirim yani doğru mu anladım hocam?

Merhaba, iyi günler dilerim. Geçenlerde Windows 11 yüklü bilgisayarıma Ventura kurmak istedim ve BIOS ayarlarından Secure Boot devre dışı bırakmayı unuttum. Ancak Ventura gayet düzgün kuruldu ve şu an kullanıyorum. Neden böyle olduğu hakkında bilgim yok.

Anakart: MSI H310M Pro VDH Plus.

Denemedim açıkçası kapatmadan yüklemeyi bir denemek lazım :D bu arada sistemde işlemci RAM ekran kartı parçalarınız neler acaba? Performans olarak nasıl? Uyum konusunda bir sorun yaşadınız mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Yani evet hocam doğru anladınız. Sizin sistemde uyumluluk sorunu yapacak bir parça yok, sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Son düzenleme:
Biraz geç gördüm kusura bakmayın. İşletim sistemleri arasında geçiş yaparken hangisi ne istiyorsa BIOS üzerinden ayarlayıp işletim sistemini kullanabilirim yani doğru mu anladım hocam?

Denemedim açıkçası kapatmadan yüklemeyi bir denemek lazım :D bu arada sistemde işlemci RAM ekran kartı parçalarınız neler acaba? Performans olarak nasıl? Uyum konusunda bir sorun yaşadınız mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Hocam Windows 11 secure boot gereksinimini rufus ile kaldırabilirsiniz. :) Aklıma biraz geç geldi kusura bakmayın.
Yakın zamanda anakart ve işlemci güncellemesi yaptım.
Eski Sistem;
Anakart: MSI H310M PRO VDH PLUS
İşlemci: Intel Core I3 9100F
Ram: Crucial 16 GB
Ekran kartı: Gigabyte RX570 4G

Merak eden olursa komple yazabilirim, iyi forumlar dilerim. :)

Yani evet hocam doğrudan anladınız. Sizin sistemde uyumluluk sorunu yapacak bir parça yok, sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Çok teşekkür ederim hayırlı günler.

Hocam Windows 11 Secure Boot gereksinimini Rufus ile kaldırabilirsiniz. :) aklıma biraz geç geldi kusura bakmayın.
Yakın zamanda anakart ve işlemci güncellemesi yaptım.
Eski sistem;
Anakart: MSI H310M Pro VDH Plus.
İşlemci: Intel Core i3-9100F
RAM: Crucial 16 GB.
Ekran kartı: Gigabyte RX570 4G.

Merak eden olursa komple yazabilirim, iyi sosyaller dilerim. :)

Enes hocam sağ olsun bir oynama yapmadan orijinal halleriyle çalıştırabileceğimi söyledi. Valorant oynuyorum en basitinden ve Riot gamesciğim sağ olsun :D "Windows 11 kullanıyosan Secure Boot açık olacak arkadaş yoksa oynayamazsın" diye tutturduğu için işletim sistemleri arasında geçiş yaparken BIOS ayarlarını değiştirmek daha mantıklı geldi açıkçası.

Hayırlı günler iyi sosyaller hocam size de.

@E. N. E. S @Sefer18 hocalarım yardımlarınız için teşekkürler ufak bir sorum daha olacak, ya SSD'den bölüm ayırıp kuracağım ya da HDD'ye kuracağım 7200RPM'lik. Sistem kurulu olduğu haliyle kaç GB alan kaplıyor yaklaşık olarak ve HDD'ye kursam çok mu yavaş olur? Ağır işlemler yapmayacağım açıkçası deneyimlemek ve merak amaçlı kuracağım.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hayırlı günler.

Enes hocam sağ olsun bir oynama yapmadan orijinal halleriyle çalıştırabileceğimi söyledi. Valorant oynuyorum en basitinden ve Riot gamesciğim sağ olsun :D "Windows 11 kullanıyosan Secure Boot açık olacak arkadaş yoksa oynayamazsın" diye tutturduğu için işletim sistemleri arasında geçiş yaparken BIOS ayarlarını değiştirmek daha mantıklı geldi açıkçası.

Hayırlı günler iyi sosyaller hocam size de.

@E. N. E. S @Sefer18 hocalarım yardımlarınız için teşekkürler ufak bir sorum daha olacak, ya SSD'den bölüm ayırıp kuracağım ya da HDD'ye kuracağım 7200RPM'lik. Sistem kurulu olduğu haliyle kaç GB alan kaplıyor yaklaşık olarak ve HDD'ye kursam çok mu yavaş olur? Ağır işlemler yapmayacağım açıkçası deneyimlemek ve merak amaçlı kuracağım.
20~25gb arası alan kullanılıyordu diye hatırlıyorum hocam. HDD pek tat vermeyebilir.
Ayrıca hali hazırda Windows kurulu diski bölüp macOS kurulmuyor maalesef. Önce diski tamamen silip, bölüntüleyip macOS kurduktan sonra Windows kurmanız gerekiyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı