Windows 11 Yapı 22533 ile ses ve parlaklık göstergesi yenilendi

Merhaba arkadaşlar. Bugün Windows 11 Yapı 22533, Insider Dev Channel üyelerine yayınlandı. Bu yapıda birçok hata düzeltmesi gelmekte fakat çok önemli bir yenilik de geliyor. Bu yapı ile birlikte nihayet Windows 8 çıktığından beri güncellenmeyen ses ve parlaklık göstergeleri Windows 11 tasarım dili ile yenilendi.

Resim;
hw-vol-flyout.png

Kaynak: Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22533

Nihayet Windows 8'den kalma arayüz ögelerinin yenilendiğini görmek güzel. Windows 11'in tamamlanmamış olduğundan sıkça bahsetmiştim ve Windows 11'e geçmek isteyenlerin 22H2 güncellemesini beklemesini önermiştim. Neden bunu dediğimi de geliştirme yapılarında açıkça görüyoruz.

Sizce yeni ses ve parlaklık göstergesi nasıl olmuş?
 
Biraz küçükmüş. Ama yeri değiştirilebilse güzel olurdu.
 
Sürükle-bırak var mı?
 
22H2'de geleceğini düşünüyorum.
Keşke gelse, Lighshot adlı ekran görüntüsü alma programı da adam akıllı çalışmıyor Windows 11'de. Ekran alıntısı aracı denen zımbırtı ile eziyet çekmekteyim. Bir de sürükle-bırak yokluğu iyice sinir ediyor insanı. Nasıl bir ilkellik, hiç mi denemediniz arkadaş çıkartırken şunu? Umarım en yakın zamanda gelir sürükle-bırak.
 
Bu Windows 11'i Android'e benzeten bir tek ben miyim?
Hayır değilsiniz ve Android'e benzemesi de bence normal bir durum, kullanıcıların tasarım zevkleri zamanla değiştiği için Android'de Windows'ta (ve diğer hangi mobil/PC işletim sistemleri varsa) bu değişikliğe ayak uydurmaya çalışıyor, en çok hangi tasarımlar beğenilirse ona benzer tasarımlar yapmaya çalışırlar yada birbirlerinden çalarlar.
 

Geri
Yukarı