Öncelikle Sistem özelliklerin nelerdir?Windows 10 13 saniyede açılıyorken Windows 11 neden 30 saniyede açılıyor?
gtx 1050 4gb ekran kartı işlemci intel i7 8750 h işlemci 2,20 ghz ve 8*8_16 gb 2666 mhz ramÖncelikle Sistem özelliklerin nelerdir?
GTX 1050 4 GB ekran kartı işlemci Intel i7 8750 h işlemci 2,20 GHz ve 8*8_16 GB 2666 MHz RAM.
gtx 1050 4gb ekran kartı işlemci intel i7 8750 h işlemci 2,20 ghz ve 8*8_16 gb 2666 mhz ram
1. Madde hariç hepsine katılıyorum ve her kurduğum bilgisayara yapıyorum. Rekorum i5 2. nesile Win 11 kurup Win 7 ye göre 3 kat performanslı kullanmaktı. Boşta 2gb ram yiyordu açılması max 10 saniye sürüyordu. Ben bile inanamadı yaptığımda.Windows 11'de Windows 10'a göre fazla hizmetler bulunması ve fazla kaynak istemesinden dolayı ayrıca sistem açılırken programları da sırasıyla açar Windows 10'a göre daha fazla program bulunduğu için Windows 11 30 saniyede açılıyor ancak Windows 10'da daha az kaynak istediği için 13 saniyede açılır.
Peki ne yapabilirsin?
1) Windows 10'a geri dönmek.
2) Windows 11 Home Single Language sürümünü kurmak.
3) Windows 11 Lite sürümünü kurmak.
4) Görev yöneticisine girip açılan sayfada başlangıç bölümüne girip gereksiz kullanmadığınız programları başlangıçta kapatmak.
5) HDD kullanıyorsanız SSD'e geçmek.
6) Diskinizde bulunan gereksiz dosyaları temizlemek.
7) Windows+r yapıp çalıştır bölümünden sırasıyla %temp% girip açılan dosyadaki dosyaları temizlemek yine aynı şekilde bu sefer sadece temp yazıp temizlemek aynı yöntem ile %appdata% girerek açılacak 3 dosyada daha önce sildiğiniz programın silinmeyen firma veya program ismiyle bir dosya olur onları temizlemek yine aynı yöntemle prefetch yazıp yönetici izni verip bütün dosyaları temizlemek.
8) Bütçeniz varsa sisteminizi yeni parçalarla yükseltmek (örneğin: İşlemci ve SSD ve RAM)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.