Windows 11 yükleme hatası - 0x80070002

Ata3336

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
32 GB 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
M2 SSD
Ekran kartı
3070
Anakart
Asus B660 Plus
İşlemci
i5 12400f
Neredeyse bütün yöntemleri denedim fakat sorun hâlâ düzelmedi. Windows Update, 24H2 güncellemesini bilgisayarıma yüklemek için yeniden başlatma yapmam gerektiğini belirtti. Bilgisayarımı yeniden başlattıktan sonra ise Windows Update'i açtığımda “güncelleme başarısız” vb. uyarısı çıktı ve yükleme hatası - 0x80070002 kodunu verdi. İnternet üzerinden bulduğum yöntemleri tek tek denedim fakat düzelmedi. Bilgisayarımda bu süreçte fark ettiğim şey, güncelleme için sistemi yeniden başlattıktan sonra güncelleme uygulanırken %0'dan %25'e hızlı bir yükselme oluyor, %25'ten sonra ise %100'e normalden daha hızlı bir şekilde yükseliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Antivirüs ve güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırak. Bazı yazılımlar güncelleme sürecine müdahale edebilir. Destek içinde Teknoloji destek hattı nı arayabilirsin yardımcı oluyorlar hemen benim sorunumu çözdüler.

Antivirüs ve güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırak. Bazı yazılımlar güncelleme sürecine müdahale edebilir. Destek içinde Teknoloji destek hattı nı arayabilirsin yardımcı oluyorlar hemen benim sorunumu çözdüler.
Teknoloji destek hattı size ne yapmanızı söyledi?

Neredeyse bütün yöntemleri denedim fakat sorun hâlâ düzelmedi. Windows Update, 24H2 güncellemesini bilgisayarıma yüklemek için yeniden başlatma yapmam gerektiğini belirtti. Bilgisayarımı yeniden başlattıktan sonra ise Windows Update'i açtığımda “güncelleme başarısız” vb. uyarısı çıktı ve yükleme hatası - 0x80070002 kodunu verdi. İnternet üzerinden bulduğum yöntemleri tek tek denedim fakat düzelmedi. Bilgisayarımda bu süreçte fark ettiğim şey, güncelleme için sistemi yeniden başlattıktan sonra güncelleme uygulanırken %0'dan %25'e hızlı bir yükselme oluyor, %25'ten sonra ise %100'e normalden daha hızlı bir şekilde yükseliyor.
Önemli Not: İşleme başlamadan önce her ihtimale karşı önemli verilerinizi yedeklemeniz tavsiye edilir.
1. Adım: Hazırlık
* ISO Dosyasını İndirin: Microsoft'un resmi web sitesini ziyaret ederek en güncel Windows ISO dosyasını bilgisayarınıza indirin.
* Antivirüs Yazılımını Kaldırın: Yükleme sırasında olası çakışmaları önlemek için bilgisayarınızda kurulu olan tüm antivirüs programlarını geçici olarak kaldırın.
* Performans Yazılımlarını Devre Dışı Bırakın: MSI Afterburner gibi sistem performansını izleyen veya değiştiren yazılımları varsa, bunları da kaldırın.
* Diğer Diskleri Çevrimdışı Yapın:
* Başlat menüsüne diskmgmt.msc yazıp Enter'a basarak "Disk Yönetimi" aracını açın.
* DİKKAT: Bu adımda çok dikkatli olmalısınız. Windows'un kurulu olduğu ana diskiniz olan Disk 0'a kesinlikle dokunmayın.
* Disk 0 hariç, listedeki diğer disklerin üzerine sağ tıklayıp "Çevrimdışı" seçeneğini seçin.
* İnterneti Kesin: Kurulumun sorunsuz ilerlemesi için bilgisayarınızın internet bağlantısını (Wi-Fi veya Ethernet kablosu) kesin.
2. Adım: Yükleme
* Kurulumu Başlatın: İndirdiğiniz ISO dosyasına çift tıklayarak açın. İçerisindeki setup.exe dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile başlatın.
* Güncellemeleri Atlayın: Kurulumun ilk ekranlarından birinde güncelleştirmelerin nasıl indirileceği sorulduğunda, şu an için güncelleştirme yapılmamasını belirten seçeneği işaretleyin.
* Dosyaları ve Uygulamaları Koru: Kurulumda ilerlerken "Saklanacakları seçin" ekranına geleceksiniz. Bu ekranda "Kişisel dosyaları ve uygulamaları sakla" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Bu, verilerinizin ve programlarınızın silinmesini önleyecektir.
* Yüklemeyi Onaylayın: Sonraki ekranda "Yükle" düğmesine tıklayın. Bilgisayarınız bu süreçte birkaç kez yeniden başlayacaktır.
İşlem tamamlandığında bilgisayarınız, tüm dosyalarınız ve ayarlarınız korunmuş bir şekilde en güncel Windows sürümüne yükseltilmiş olacaktır. Yükseltme sonrası Disk Yönetimi'ni tekrar açarak çevrimdışı yaptığınız diskleri sağ tıklayıp "Çevrimiçi" yapmayı unutmayın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı