Windows 11'de 2 adet harici disk takınca tak çıkart yapıyor gibi algılıyor

TiRaNTx

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, sistemimi upgrade edip DDR5 sisteme geçtim. 9800x3D ve MSI X870E Carbon Wi-Fi anakart vs...

Öncelikle durumu açıklayayım 2 adet 6TB ve 8TB olarak dahili, harici olarak 2 adet 8TB Seagate ve 12 TB WD diskim var.
DDR4 sistemdeyken kurulu Windows 10 Pro vardı. DDR 5'e geçtiğimde aynı Windows'la devam edecektim. Fakat WI-FI7 sadece Windows 11 de çalıştığı için mecburen Windows 11'e geçtik.
İşte sorunlar burada başladı. Haricilerimden 8TB olan Seagate sürekli tak çıkart yapıyor. Verilerimde bir bozulma yok. Sadece birini takınca herhangi bir problem yok. İkisi de tek olarak sorunsuz çalışmakta. İkisini farklı USB'lere taksamda durum aynı.

BIOS son sürüme güncelledim belki faydası olur diye. Ama olmadı. Windows 10 da problem yoktu. Kısaca Windows 11 sürücüleriyle alakalı sanırım. Başına gelen yardımcı olabilecek arkadaşlara selam olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de harici hard disk'imde öyle olmuştum kablo değiştirince düzelmişti.

Bendeki biraz daha farklı bende iki harici diskte tek olarak taktığımda sorunsuz çalışıyor zaten. Kablodan olsa tek taktığımdada aynısını yapması lazım. Bir süre geçtikten sonra ikisi de görülüyor ama bir de arkadan dınk diye ses geliyor tekrar bağlanıyor. Windows 10 da böyle bir sorunum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı