Windows 11'de bilgisayar kapanmıyor

Pixel_x

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Dünden beri bilgisayarı kapat deyince bilgisayar kapanıyor fakat, fanlar açık kalıyor, yani bilgisayar kapanmıyor. Sorunu çözemez isem temiz kurulum ile Windows 10'a geçeceğim. Bu sorunu yaşan var mı?

Kısa devre yapmış olabilir bilgisayarın. PSU'nun kablosunu söküp güç tuşuna 10 defa bas çek yap. Ben de Windows 10 kullanırken PC kısa devre yapmıştı. Kapatıyordum ama 5-10 dakika boyunca fanlar dönmeye devam ediyordu. Böyle bir çözüm ile çözdüm belki sizin işinize de yarar.

Benim başıma bunun bir farklı varyasyonu geldi. Bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda kapanmıyor ve beni tekrar oturum açma kısmına yönlendiriyordu. Ben de mecburen tuş kullanarak kapattım ama kapattıktan sonra bir daha açılmadı. Klavye seçme kısmı geldi ve sistem onarım kısmına yönlendirdi. İnternette maalesef çözümü yoktu. O yüzden Windows 10'a tekrar döndüm.

Denetim Masası > Güç seçenekleri> Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş Güç ayarları > PCI Express > Bağlantı durumu güç yönetimi > Pİlde ve Prize takılı diye iki menü geliyor ben ikisini de kapalı yaptım sorun çözüldü şimdilik bir sıkıntı yok.

Sorunu Çözdüm :)
Merhabalar sorunu nasıl çözdünüz acaba? Windows 11 kullanıyorum ben de masaüstü. Son 1 aydır ara ara sizdeki gibi sorun yaşıyorum. Kapata basıyorum, ekran falan kapanıyor ancak kasanın fanları çalışıyor ışıkları yanıyor hala, yeniden başlatma tuşuna basıp tekrar oturum açıp kapata basıyorum öyle kapanıyor. Haftada 2-3 kez denk geliyor bu sorun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı