Çözüldü Windows 11'de D diski kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 3500U Vega 8 Mobile GFX 1 GB
8 GB Ram
C diskinden yaklaşık 18 GB alan ayırıp laptopuma Android kurdum daha sonra sildim ve laptopta bazı sorunlar ortaya çıktı. Bü yüzden format atıp tekrardan Windows 11 kurdum fakat D diski kayboldu. Android'i silerken boot menüsünde ayarlar karıştırdım ve bir şeyler sildim sanırım o yüzden ayrıca 512 GB alanım var da D ve C toplam ya da sadece C'de 512 GB idi tam hatırlamıyorum. Şu an ise 460GB alan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Önemli olduğundan değil de toplam alanım 512 GB olduğu için boşu boşuna alan silinmiş oluyor.
Hocam zaten diski 512 GB olarak aldıysanız Windows'ta 476 GB civarı gözükmesi lazım çünkü GB ve GiB farklı şeyler. Üstünde yazan 10 tabanında, Windows'unki 2 tabanında. İsterseniz D diskinizin olması gereken bölümü silin ona eklenecektir ama çok artmaz.
Merhaba, disk yöneticisinden diskinizin bölümlerini kontrol ettiniz mi?

• disk yönetimini açıp bölmek istediğiniz diske sağ tıklayıp birimi küçült seçeneğini seçin.
  • İstediğiniz boyutu yazıp küçült butonuna tıklayın. 1024 MB'nin 1 GB olduğunu unutmayın.

• Siyah renkli ayrılmamış alanın üzerine sağ tıklayıp yeni basit birim seçeneğini seçin.

Format sonrası disk silinir daha sonrasında üstte ki şekilde oluşturabilirsin tekrardan.

Huawei D14 kullanıyorum ve toplam alanım 512 GB geriye kalan alanıma ne oldu?

Ayrıca ayrılmamış alanı nasıl C'ye dahil edebilirim.

Önemli olduğundan değil de toplam alanım 512 GB olduğu için boşu boşuna alan silinmiş oluyor.
Hocam zaten diski 512 GB olarak aldıysanız Windows'ta 476 GB civarı gözükmesi lazım çünkü GB ve GiB farklı şeyler. Üstünde yazan 10 tabanında, Windows'unki 2 tabanında. İsterseniz D diskinizin olması gereken bölümü silin ona eklenecektir ama çok artmaz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…