Windows 11'de dosyalar çakıştığı için bilgisayar açılmıyor

SuppleWaif7

Hectopat
Bilgisayarımda 2 adet depolama birimi mevcut ilki 240 GB'lık SSD diğeri ise 1 TB'lık HDD. Zamanında Windows 10'u SSD'ye kurmuştum, hızlı çalışmasını istediğim programları da oraya kurdum. Bugün bilgisayarı W11'e yükseltmek istedim, temiz bir kurulum yapmak istediğim için de standart işlemleri gerçekleştirdim. Biçimlendirme kısmına geldiğimde SSD'mi biçimlendirdim, sonra HDD'me geldiğimde biçimlendirme gibi butonların tıklanabilir olmadığını gördüm. Dedimki " neyse Windows kurulunca elle biçimlendiririm artık" dedim, çünkü halihazırda C'yi biçimlendirmiştim artık geriye de dönemezdim. Velhasıl W11 kuruldu, bölgemi seçtim, sonra PC iyice yavaşladı ve kapandı. Sonra PC hiç boot edemedi, her boot etmeye çalıştığında PC kapanıyordu, meğerse HDD'imin içinde de Windows klasörleri varmış ve muhtemelen bu dosyalar ile çakıştığı için Windows kurulamıyor. Şu an flash diskimde yüklü olan Linux ile PC'yi açabildim. Buradan o diski biçimlendirmem mümkün mü? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

USB liveuser olark çalıştırdığınız dağıtıma Gparted yükleyip biçmlendirebilirsiniz. Hatta bazı dağıtımlarda yüklü oluyor. Hangi Linux dağıtımı var hocam?

2021-11-21_23-44.png

Sol üstte /dev/sda yazan yere tıklayarak biçimlendireceğiniz diski seçebilirsiniz. Alttaki/dev/sda1 yazan yer ise bölümleri. Bölümlere sağ tık sil ya da bölüme tıklayıp sol üsteki silme butonuna tıklayabilirsiniz. Hocam yanlış anlamayın Linux bilginizin olup olmadığını bilmediğim için basitce anlatıyorum.

Hocam Gparted var mı hatırlamıyorum ama uygulamalarda Gparted yoksa bile mağazında kesin vardır. Uygulama indirme mağazasından indirebilirsiniz ya da CTRL+alt+t ile terminal açıp:

Kod:
sudo apt update.
sudo apt upgrade.

sudo apt-get install gparted.

Yazarak indirebilirsiniz.
Hocam yapabildiniz mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı