Çözüldü Windows 11'de KMS var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrKedyS

Femtopat
Öncelikle selamlar, bilgisayarımda herhangi bir KMS durumu var mı diye kontrol edeyim dedim fakat CMD'ye sadece "slmgr" yazdığım zaman bir pencere geldi Tamam'a bastım sonraki pencereye yönlendirdi ve aşağıda "KMS ana bilgisayar önbelleğini devre dışı bırak, KMS ana bilgisayar önbelleğini etkinleştir" yazıyordu. Ekte paylaşacağım ama şaşırdığım olay şu "slmgr -dli" yaptığımda herhangi bir KMS ibaresi yok, sizde de sadece "slmgr" yazdığınızda aynı ibare çıkıyor mu bilgilendirirseniz sevinirim. Bilgisayarımı herhangi bir bilgisayarcıya hiçbir zaman götürmedim FreeDOS aldım ve orijinal Windows sitesinden kurdum ve kontrol edince karşıma bu çıktı.

Çözüm
KMS (Key Management Service), Microsoft tarafından geliştirilen ve toplu lisanslama (volume licensing) kapsamında kullanılan bir etkinleştirme yöntemidir. İşletim sistemleri, Microsoft Office gibi yazılım ürünlerinin lisans doğrulamasını merkezi bir sunucu aracılığıyla gerçekleştirmeye yarar. Her Windows sürümünde var.
Etkinleştirmeyi nasıl yaptınız? Key ile mi?

Etkinleştirmeyi nasıl yaptınız? Key ile mi?

Etkinleştirme hiç yapmadım deneme sürümünde kullanıyordum sağ altta yazı çıkıyordu hatta, fakat bu aralar çıkmayınca ayarlara girip bir kontrol edeyim dedim etkinleştirildi yazdı şaşırdım güncellemeden sonra falan mı oldu diye düşünmedim değil. (CMD üzerinden hiç etkinleştirmek için komut girmedim)

Etkinleştirme hiç yapmadım deneme sürümünde kullanıyordum sağ altta yazı çıkıyordu hatta, fakat bu aralar çıkmayınca ayarlara girip bir kontrol edeyim dedim etkinleştirildi yazdı şaşırdım güncellemeden sonra falan mı oldu diye düşünmedim değil, (CMD üzerinden hiç etkinleştirmek için komut girmedim)
Bazen güncellemelerden sonra o yazı gidiyor ve etkin gözüküyor ama bir süre sonra tekrar geliyor. KMS konusunda pek bilgim yok eğer etkinleştirme yapmadıysanız. Key ile yaptıysanız yüksek ihtimalle crackli key satılmıştır diyecektim lakin yapmamışsınız.

Bazen güncellemelerden sonra o yazı gidiyor ve etkin gözüküyor ama bir süre sonra tekrar geliyor. KMS konusunda pek bilgim yok eğer etkinleştirme yapmadıysanız. Key ile yaptıysanız yüksek ihtimalle crackli key satılmıştır diyecektim lakin yapmamışsınız.

Evet çok şaşırttı beni key vs de kullanmadım, fakat CMD'ye "slmgr /dli"yazdığımda hiçbir KMS ibaresi yok sadece "slmgr" yazdığımda bir ekran geliyor karşıma sonraki butonuna basıyorum aşağıda "KMS ana bilgisayar önbelleğini devre dışı bırak, KMS ana bilgisayar önbelleğini etkinleştir" yazıyordu buna şaşırdım siz de böyle bir ibare var mı kontrol ettiniz mi?

KMS (Key Management Service), Microsoft tarafından geliştirilen ve toplu lisanslama (volume licensing) kapsamında kullanılan bir etkinleştirme yöntemidir. İşletim sistemleri, Microsoft Office gibi yazılım ürünlerinin lisans doğrulamasını merkezi bir sunucu aracılığıyla gerçekleştirmeye yarar. Her Windows sürümünde var.

Çözüm
Evet çok şaşırttı beni key vs de kullanmadım, fakat CMD'ye "slmgr /dli"yazdığımda hiçbir KMS ibaresi yok sadece "slmgr" yazdığımda bir ekran geliyor karşıma sonraki butonuna basıyorum aşağıda "KMS ana bilgisayar önbelleğini devre dışı bırak, KMS ana bilgisayar önbelleğini etkinleştir" yazıyordu buna şaşırdım siz de böyle bir ibare var mı kontrol ettiniz mi?
Evet var ben de normal diye biliyorum. Arkadaş bizi aydınlatmış teşekkürler.

KMS (Key Management Service), Microsoft tarafından geliştirilen ve toplu lisanslama (volume licensing) kapsamında kullanılan bir etkinleştirme yöntemidir? İşletim sistemleri, Microsoft Office gibi yazılım ürünlerinin lisans doğrulamasını merkezi bir sunucu aracılığıyla gerçekleştirmeye yarar. Her Windows sürümünde var.

Evet bunu yapay zekaya sorduğumda aynı cevabı vermişti, emin olmak için buraya da sormak istedim her kullanıcıda KMS ibaresi yer alıyor mu diye sanırım herkeste var. 🙃

Teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı