Linux dağıtımlarındaki çeşitli geliştirme araçları için var. MeselaWindows 11'de neden Linux komut dizilimi var?
gcc
yani GNU C Compiler. Böylelikle Windows üzerinde yanlızca Linux dağıtımlarında çalışan geliştirici araçlarını kullanabilirsiniz.Araştırmadan emek verilmiş şeylere çöp dememenizi tavsiye ederim. GUI açabiliyorsun. XFCE veya başka bir DE kurmadan Windows'un X Server uygulamaları aracılığı ile WSL'den yürüttüğün distrodaki GUI uygulamaları tek bir GTK/QT penceresi halinde Windows üzerinde de açabiliyorsun.Sözde GNU/Linux komutlarını çalıştırmaya yarıyor. Ancak asıl amacı GNU/Linux kullanıcılarını Windows'a çekmek. Doğrusu GNU/Linux'u güzelce kurup kullanmak varken bu zımbırtıyı ne edeyeyim? GUI desteği gelmediği sürece çöp bir yazılım. Yakında geliyormuş fakat ne kadar kararlı çalışır belli değil.
Windows 11 WSL duyarı. Kolaylık sağlamak için olabilir. Kullanıcılar Linux’u sadece GNU/Linux komutları için kullanmıyorki. Komutlar 11’de var diye niye 11’e geçsinler?Sözde GNU/Linux komutlarını çalıştırmaya yarıyor. Ancak asıl amacı GNU/Linux kullanıcılarını Windows'a çekmek. Doğrusu GNU/Linux'u güzelce kurup kullanmak varken bu zımbırtıyı ne edeyeyim? GUI desteği gelmediği sürece çöp bir yazılım.
Windows 11'e özel değil. Fotoğraf Windows 10'dan. Çok uzun süredir olan bir özellik.Windows 11 WSL duyarı. Kolaylık sağlamak için olabilir. Kullanıcılar Linux’u sadece GNU/Linux komutları için kullanmıyorki. Komutlar 11’de var diye niye 11’e geçsinler?
Ben de oldukça kullanışlı buluyorum fakat masaüstü biraz kasıyor. Ayrıca pek kararlı çalıştığı söylenemez (şimdilik). Linux dağıtımlarına adım atacaklar için harika bir yazılım. Fakat bunun yerine bir Linux dağıtmını Windows'un yanına kurmak daha akıl karı buluyorum.Araştırmadan emek verilmiş şeylere çöp dememenizi tavsiye ederim. GUI açabiliyorsun. XFCE veya başka bir DE kurmadan Windows'un X Server uygulamaları aracılığı ile WSL'den yürüttüğün distrodaki GUI uygulamaları tek bir GTK/QT penceresi halinde Windows üzerinde de açabiliyorsun.
Çok beğendiğim bir yazılım. Kurması ve bazı şeyleri biraz zahmetli fakat gayet güzel.
Linux'da sadece bir şey yapmak için tüm işlerimi kapatıp bilgisayarı Linux üzerinden boot etmek ve oradan işlerimi yapmak bana oldukça saçma geliyor. WSL evet bir tık öyle. WSL2 neredeyse kusursuz. Kaldı ki gerçek Linux'a ihtiyacı olanların zaten masaüstü ile işi yok. Ben direkt VSCode'u WSL2'ye bağladım ve projelerimi Linux üzerinden geliştiriyorum. Ayrıca aynı diski kullandıkları için Windows'dan dosyalara anında ve gecikme olmadan erişebiliyorum. Aynı zamanda oyun da oynayabiliyorum.Ben de oldukça kullanışlı buluyorum fakat masaüstü biraz kasıyor. Ayrıca pek kararlı çalıştığı söylenemez (şimdilik). Linux dağıtımlarına adım atacaklar için harika bir yazılım. Fakat bunun yerine bir Linux dağıtmını Windows'un yanına kurmak daha akıl karı buluyorum.
Kasma durumu benim sistemimle de alakalı olabilir.WSL evet bir tık öyle. WSL2 neredeyse kusursuz.
En son kullandığımda ben de ulaşabiliyordum. Fakat taktığım USB'nin yerini bulamamıştım. Mesela GNU/Linux dağıtımlarında genellikle USBAyrıca aynı diski kullandıkları için Windows'dan dosyalara anında ve gecikme olmadan erişebiliyorum.
/dev/sdb
'deydi. Tabi bu durumda araştırmadığım için kabahat bende.Hazırda beklet özelliği bu durumda size yardımcı olabilir fakat beklediğiniz süreye değmez. Ben çoğunlukla GNU/Linux dağıtımlarını kullanmaktayım. İşimi rahatlıkla görebiliyorum. Fakat hem Windows hem de Linux dağıtımlarına ihtiyaç duyduğumda gayet işe yarar bir özellik.Linux üzerinden boot etmek ve oradan işlerimi yapmak bana oldukça saçma geliyor.
chroot
'u desteklese mükemmel olur.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.