Rehber Windows 11'de Neofetch nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Phenyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 77
Hani herkesin sevdiği ve Linux’ta sıklıkla kullandığı o muhteşem komut var ya (NeoFetch), bugün bu aracı Windows işletim sistemi üzerinde nasıl kullanabileceğinizi adım adım göstereceğiz.
neofetch-different-logos.jpg

Windows 10 ve 11 sürümlerinde varsayılan olarak Winget adında bir paket yöneticisi bulunur.
Tıpkı Linux’taki apt, pacman veya dnf gibi çalışır ve yazılımları terminal üzerinden kolayca yüklememizi sağlar.

İlk adım olarak Winget’i güncellememiz gerekiyor.
Bunun için PowerShell veya Komut İstemi (CMD) penceresini yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu girin:
Kod:
winget upgrade --all

Bu komut, sisteminizdeki mevcut Winget paketlerini günceller.
Güncelleme tamamlandıktan sonra NeoFetch veya FastFetch’i kurabiliriz.

NeoFetch Kurulumu:​

Aşağıdaki komutu terminale yazarak NeoFetch’i yükleyebilirsiniz:
Bash:
winget install neofetch

Kurulum işlemi tamamlandığında artık komut satırında neofetch komutunu çalıştırabilirsiniz.

Kurulumdan sonra sistem bilgilerinizi görmek için aşağıdaki komutlardan birini kullanabilirsiniz:

Kod:
neofetch

Screenshot 2025-10-28 140937.png

Komutu çalıştırdığınızda, işletim sistemi sürümü, çekirdek bilgisi, işlemci, RAM, ekran kartı ve diğer sistem detaylarını renkli ve düzenli bir şekilde görebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender uyarı veriyor ama gayet düzgün çalışıyor.

Verebilir ancak problem yok. Winget ile indirdiğimiz için zaten güvenilir ancak nedenini merak ediyorsanız, şu şekilde belirteyim.

Windows Defender, Neofetch kurulumu sırasında indirilen dosyayı “PUA:Win32/Packunwan” olarak algıladığı için uyarı vermiş. Bu tür uyarılar genellikle zararlı yazılım anlamına gelmez, ancak dosyanın güvenilir bir dijital imzası olmadığı veya üçüncü taraf bir kaynak üzerinden indirildiği anlamına gelir.
Winget bazen Microsoft Store dışındaki depolardan uygulama indirir. Bu depolardaki yükleyiciler imzasız olabilir veya Microsoft tarafından doğrulanmamıştır. Windows Defender bu durumda “potansiyel olarak. İstenmeyen uygulama” (PUA) uyarısı gösterir. Neofetch'in kendisi zararlı değildir. Ancak Windows, sistem güvenliğini korumak için tanımadığı kaynaklardan gelen yükleyicilere karşı temkinli davranır. Bu nedenle yükleme sırasında geçici bir uyarı verilmiştir.
İsterseniz Remove edebilirsiniz, çalışmaya devam edecektir.
Screenshot 2025-10-28 154525.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı