Hani herkesin sevdiği ve Linux’ta sıklıkla kullandığı o muhteşem komut var ya (NeoFetch), bugün bu aracı Windows işletim sistemi üzerinde nasıl kullanabileceğinizi adım adım göstereceğiz.
Windows 10 ve 11 sürümlerinde varsayılan olarak Winget adında bir paket yöneticisi bulunur.
Tıpkı Linux’taki apt, pacman veya dnf gibi çalışır ve yazılımları terminal üzerinden kolayca yüklememizi sağlar.
İlk adım olarak Winget’i güncellememiz gerekiyor.
Bunun için PowerShell veya Komut İstemi (CMD) penceresini yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu girin:
Bu komut, sisteminizdeki mevcut Winget paketlerini günceller.
Güncelleme tamamlandıktan sonra NeoFetch veya FastFetch’i kurabiliriz.
Aşağıdaki komutu terminale yazarak NeoFetch’i yükleyebilirsiniz:
Kurulum işlemi tamamlandığında artık komut satırında neofetch komutunu çalıştırabilirsiniz.
Kurulumdan sonra sistem bilgilerinizi görmek için aşağıdaki komutlardan birini kullanabilirsiniz:
Komutu çalıştırdığınızda, işletim sistemi sürümü, çekirdek bilgisi, işlemci, RAM, ekran kartı ve diğer sistem detaylarını renkli ve düzenli bir şekilde görebilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Windows 10 ve 11 sürümlerinde varsayılan olarak Winget adında bir paket yöneticisi bulunur.
Tıpkı Linux’taki apt, pacman veya dnf gibi çalışır ve yazılımları terminal üzerinden kolayca yüklememizi sağlar.
İlk adım olarak Winget’i güncellememiz gerekiyor.
Bunun için PowerShell veya Komut İstemi (CMD) penceresini yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu girin:
Kod:
winget upgrade --all
Bu komut, sisteminizdeki mevcut Winget paketlerini günceller.
Güncelleme tamamlandıktan sonra NeoFetch veya FastFetch’i kurabiliriz.
NeoFetch Kurulumu:
Aşağıdaki komutu terminale yazarak NeoFetch’i yükleyebilirsiniz:
Bash:
winget install neofetch
Kurulum işlemi tamamlandığında artık komut satırında neofetch komutunu çalıştırabilirsiniz.
Kurulumdan sonra sistem bilgilerinizi görmek için aşağıdaki komutlardan birini kullanabilirsiniz:
Kod:
neofetch
Komutu çalıştırdığınızda, işletim sistemi sürümü, çekirdek bilgisi, işlemci, RAM, ekran kartı ve diğer sistem detaylarını renkli ve düzenli bir şekilde görebilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: