Çözüldü Windows 11'de programlar yönetici uyarısı almadan çalıştırılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Basit bir trick ile yapabilirsiniz. Attığınız sitedeki gibi de olabilir. BAT dosyası ile de yapabilirsiniz. Görev zamanlayıcısından yeni bir görev oluşturun. En yüksek ayrıcalıklarda çalıştır seçeneğini işaretleyin. Tetikleyiciler kısmını boş bırakın. Eylemler kısmına program başlat deyip uygulamanın yolunu girin. Koşullar kısmındaki tikleri kaldırın. Ayarlar kısmında da bu görevin isteğe bağlı çalışmasına izin verin kısmını tikleyin. Sonra da bir bat dosyası oluşturun. İçine de şu komutu girin.

Kod:
schtasks /run /tn "görev ismi"

Böyle yaparsanız uygulama UAC promptu çıkmadan yönetici olarak çalıştırılır. (BAT dosyasını çalıştıracaksınız.)
İstediği zaman "diğer ayrıntıları göster"e tıklayın sonra "bu bildirimin ne zaman görüntüleneceğini değiştir"e tıklayın. Sol taraftaki cubuk simgesini en aşağı yani "hiçbir zaman uyarma"ya çekin.

Teşekkürler. Bunu biliyorum ancak bu ayar tümden kaldırıyor onayı.
Ben sadece istediğim programlar için kalksın diğerlerinde dursun istiyorum.
Dediğiniz şey maalesef mümkün değil, ya onayı tümden kaldıracaksınız ya da programları yönetici olarak değil de normal kullanıcı olarak çalıştıracaksınız, ki bazı programlar yönetici olarak çalışmıyor ve bir yerden sonra ilk dediğimi yaptığınız zaman alışıyorsunuz.

Basit bir trick ile yapabilirsiniz. Attığınız sitedeki gibi de olabilir. BAT dosyası ile de yapabilirsiniz. Görev zamanlayıcısından yeni bir görev oluşturun. En yüksek ayrıcalıklarda çalıştır seçeneğini işaretleyin. Tetikleyiciler kısmını boş bırakın. Eylemler kısmına program başlat deyip uygulamanın yolunu girin. Koşullar kısmındaki tikleri kaldırın. Ayarlar kısmında da bu görevin isteğe bağlı çalışmasına izin verin kısmını tikleyin. Sonra da bir bat dosyası oluşturun. İçine de şu komutu girin.

Kod:
schtasks /run /tn "görev ismi"

Böyle yaparsanız uygulama UAC promptu çıkmadan yönetici olarak çalıştırılır. (BAT dosyasını çalıştıracaksınız.)

Çözüm
Windows 11'de programları yönetici uyarısı almadan çalıştırma nasıl yapılır?
Mesela HWMonitor programı her çalıştırmada yönetici onayı istiyor. Bense onaysız, doğrudan açılmasını istiyorum.
Bunu yapmak mümkün mü bir şekilde?
Teşekkürler.

Hocam görev zamanlayıcıyla kapatmayı denedin mi? Görev oluşturdan programa görev ekle, en yüksek ayrıcalıklarla çalıştırı işaretleyip kaydet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı