Windows 11'de R5 3500U 1.39 GHz'de sabitleniyor

Kereem819

Hectopat
Daha fazla  
GTA 5 oynuyordum bir de baktım ki oyunda sarja takınca GHz 1.39'a sabitleniyor ve FPS düşüyor tam tersi olması gerekirken pilde oynamak zorunda kalıyorum ve ısınma olmasa bile PC'yi buz gibiyken bile açsam oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Ben de aynı sorunu laptobumda yaşamıştım.
Mining virüsü kapmışsın geçmiş olsun. KasperSky ve ya Avast ile güzelce tara ve virüsleri sil.
Bir de, açık işlemlerin sslerini de atar mısın? .exe dosyasını kesin söyleyebilmem için.

Yapman gerekenler şunlar
Quick CPU indir
Kur.
Sonra alttaki Frequency scaling ve Core parking ayarlarını 100 yap sorun çözülecektir.
Ya da güç ayarlarına gir yüksek performansa çek ayarları.

Güç ayarlarında gelişmiş güç ayarlarına gelip orda işlemci sekmesinde pilde ve şarjda işlemci kullanımı ayarları var onları deneyebilirsin

Güç ayarlarında gelişmiş güç ayarlarına gelip orada işlemci sekmesinde pilde ve şarjda işlemci kullanımı ayarları var onları deneyebilirsin.

O ayarları yıllardır biliyorum olmuyor pilde işlemci kullanımı %100 olsa bile değişmiyor.
Yapman gerekenler şunlar.
Quick CPU indir.
Kur.
Sonra alttaki Frequency scaling ve Core parking ayarlarını 100 yap sorun çözülecektir.
Ya da.
Yok olmicak düzelmez bu sorun önce oldu sandım düzelmişti
Sonra yeniden aynısı oldu 1.40 a sabitlendi

Son düzenleme:
Ha bir de bu sorun galiba sadece oyunlarda oluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (70).png
    203,9 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (71).png
    208,3 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (73).png
    213,4 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…