Çözüldü Windows 11'de Valorant "Vanguard VAN9001" Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Caner Karaca

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün Windows 11'in kararlı sürümüne temiz kurulumla geçtim ve Valorant'ı yükledim. Cihazım TPM 2.0 ve güvenli önyükleme seçeneklerine sahip ve Windows 11'i bunlar sayesinde sorunsuz bir şekilde kurdum. Oyunu yükledikten sonra açılma esnasında Vanguard VAN9001 hatasını vermeye başladı, ekran görüntüsü aşağıdadır:

Ekran görüntüsü 2021-10-05 230254.png

Tekrar hatırlatmak isterim ki TPM 2.0 ve güvenli önyükleme açık ve mevcut. Bu hata acaba genel bir Vanguard hatası mıdır? Silip tekrar yüklemeyi denedim olmadı. Çözümü nedir bilen var mıdır acaba?

Çözüm
Sorunun çözümünü buldum. CSM Desteği (CSM Support) seçeneği aktifken Güvenli Önyükleme (Secure Boot) aktif edilemediğinden dolayı hata veriyormuş. BIOS'tan CSM Desteği'ni kapatıp Güvenli Önyükleme seçeneğini açınca VAN9001 hatası gitti.

Anakart: Gigabyte B450M-S2H
Benim merak ettiğim konu aslında PC Health Check'in Secure Boot' aktif olarak görmesi ve Windows 11'in kurulumda hiç sıkıntı çıkarmaması benim emin olmamı sağlamıştı.
Sorunun çözümünü buldum. CSM Desteği (CSM Support) seçeneği aktifken Güvenli Önyükleme (Secure Boot) aktif edilemediğinden dolayı hata veriyormuş. BIOS'tan CSM Desteği'ni kapatıp Güvenli Önyükleme seçeneğini açınca VAN9001 hatası gitti.

Benim merak ettiğim konu aslında PC Health Check'in Secure Boot' aktif olarak görmesi ve Windows 11'in kurulumda hiç sıkıntı çıkarmaması benim emin olmamı sağlamıştı.

Çözüm

Hocam Uefiyi açıyorum ama secure boot açılmıyor. Nasıl açtınız benim de msi anakart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı