Windows 11'de yer açılmıyor

Nameless00

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
NM620 512GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
İ512400F
Desktop Screenshot 2025.05.16 - 22.14.57.70.png

Geçici dosyalara tıkladıktan sonra içeride yalnızca 50 MB gibi dosyalar gözüküyor ama orada silinecek 46 GB dosya olduğu gözüküyor. Onu nasıl düzeltebilirim? Üstelik yer de açamıyorum. En kısa sürede yeni SSD almam da lazım.

Eki Görüntüle 2492180

Geçici dosyalara tıkladıktan sonra içeride yalnızca 50 MB gibi dosyalar gözüküyor ama orada silinecek 46 GB dosya olduğu gözüküyor. Onu nasıl düzeltebilirim? Üstelik yer de açamıyorum. En kısa sürede yeni SSD almam da lazım.

Disk temizleme aracını kullanabilirsiniz.

Geçmiş güncelleme dosyalarının saklanması durumu olabilir diyeceğim ama boyut çok fazla eğer yükseltme yapıldıysa eski Windows.old klasörü vs de olabilir. Arkadaşın dediği gibi disk temizleme bölümünden sistem dosyalarını seçerek deneyebilirsin.

Geçici dosyalar kısmı sanırım "İndirilenler" klasörü oluyor. Yani 46 GB yazdığınız. Aslında yer açmak için daha önce lzx sıkıştırma yapabilirsiniz diye bu forumda yorum yazmıştım. Sonra arkadaş lzx sıkıştırmanın performansı düşürdüğünü v.s. yazdı. Bundan dolayı lzx sıkıştırma konusuna girmeyeceğim...

TreeSize uygulamasıyla dosya boyutlarına bakarak temizlik yapabilirsiniz. Windows.old klasörü varsa temizleyebilirsiniz yada sanal bellek açıksa boyutunu biraz düşürebilirsiniz v.s. v.s.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı