Windows 11'den Arch Linux'a geçen birisi için öneriler

dixtuel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 1-2 gün önce CachyOS (Arch Linux dağıtımı) yükledim. Henüz tam olarak her şeyi aktaramadığım için Dual boot ile kullanıyorum fakat merak ettiğim net bir nokta olmadığından dolayı genel olarak soracağım. Bilmem gereken şeyler neler tam olarak?

Merhaba. 1-2 gün önce CachyOS (Arch Linux dağıtımı) yükledim. Henüz tam olarak her şeyi aktaramadığım için Dual boot ile kullanıyorum fakat merak ettiğim net bir nokta olmadığından dolayı genel olarak soracağım. Bilmem gereken şeyler neler tam olarak?

Yeni başladıysanız Arch kullanmayın Ubuntu kurun daha basit ve hatasız stabil.

Paketleri güncel tutun, araçların işleyişlerini Windows'taki gibi düşünmeyin ve takıldığınız yerlerde mutlaka ilk olarak Arch Wiki'ye bakın. Tabi CachyOS'in kendi dökümantasyonlarına da başvurmanız gereken yerler vardır.

Bilmeniz gereken şeyler derken Terminal komutlarından mı bahsediyorsunuz?
Bilmeden geçmeseydiniz.

CachyOS'ta arayüzden kurulum mevcut onu kullanabilirsiniz.
Ama pacman komutlarına bakın ve önerim Linux'u bilmiyorsanız Arch tabanından başlamayın.

Pacman cheatsheet
pacman - ArchWiki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı