Windows 11'den Linux Mint'e geçilir mi?

Arch iyidir ama yeni kullanıcıya uygun değil hocam. Linux Mint ile alışma süreci yaşamalı öncesinde.

Arkadaş oyun oynayacakmış Yusuf İpek'ten Garuda diye bir dağıtım gördüm güzel gözüküyordu onu kurabilir daha önce kullanmadım.

Arkadaş oyun oynayacakmış Yusuf İpek'ten Garuda diye bir dağıtım gördüm güzel gözüküyordu onu kurabilir daha önce kullanmadım.
Garuda bilgisayarı Windows'tan daha çok yorar, fazla ağır bir dağıtım. Bloat dolu.

Yani, çok aşırı oyun oynamıyorum bu söylediklerimin dışında. Genellikle Kick, YouTube'da yayın veya video izliyorum. Windows 11'e geçeli hiç alışamadım; GUI'leri çok sevemedim, her saniye bilgilerimin alınması ve performans kaybı ek ram kullanımı beni rahatsız etti.

Peki ilk önce sanal makinede kurmayı denese kurabilse kullanması mantıklı mı?
Linux Mint hâlâ daha iyi bir seçenek. Garuda bloat dolu. Sistemi çok yorar ve hata verebilir, stabil değil.

Linux Mint hâlâ daha iyi bir seçenek. Garuda bloat dolu. Sistemi çok yorar ve hata verebilir, stabil değil.

Sanırım haklısın ben Windows'tan Linux'a geçeli 2 gün oldu direkt Arch yükledim masaüstü ortamını yüklemek için 1 gün harcadım.

Hocam en iyisi siz Dual boot kurun bir deneyin Linux'a da alışın alışınca severseniz tamamen formatlar bence fikrimde Arch tabanlı GUI kurulumlu bir sisteme geçebilirsiniz saf Arch fazla gelir onu söyleyeyim Arch da gene fazla gelebilir en kötü biraz deneyim sonrası geçerseniz tadından yenmez.

Hocam emin misiniz daha iyi performans konusunda? Linux testlerinde gördüğüm üzere Linux'ya düşük ya da yakın performans veriyor native olmayan oyunlarda. Ayrıca Linux NVIDIA sürücüleri konusunda binbir türlü sorun çıkartıyor.

Dual boot olmadan yalnızca GNU/Linux kullanan ve vaktinin çoğunluğunu oyun oynayarak geçiren birisiyim. Hiçbir problemle karşılaşmadım. Windows kullandığım zamanlardan da (Aynı donanım.) daha yüksek performans alıyorum. NVIDIA sürücüsü problemli evet, ben Nouveau sürücüsü kullanıyorum.

Linux Mint'i diskimi bölüp indirdim fakat ekran kartı sürücüsünü kurmama rağmen tarayıcı ve diğer uygulamalarda çok fena kasıyor, Windows'taki akıcılık yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…