Windows 11'den Windows 10'a geçiş

woja

Femtopat
Katılım
5 Şubat 2024
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 11 kurmuştum pişman oldum ve şimdi tekrar 10a geçmek istiyorum daha yeni format atmıştım temiz kurulum ile geçmem şart mı tekrar formatla uğraşmak istemiyorum. Tekrar 10'a geçmek için yapılması gereken adımlar neler?
 
@woja Sadece c diskini silin hocam ben öyle yapıyorum verilerinizi varsa diğer diske yedekleyin ya da sadece ssd varsa onun belli kısmını bölün verilerinizi oraya atarsınız.
 
Sıfırlama kısmında Windows 10'a geri dön var.
 
@xu1 benim dediğim de aynısı sadece C diskini silip kuracak temelde aynı şey. Önemli veriler de diğer diskte duracak. Yıllardır böyle kullanıyorum bir zararını görmedim. Çünkü genelde virüsler sistem diskini tercih ederler olur da diğer diskinize virüs girerse bir antivirüs taraması yaptırırsınız olur biter o da mı olmadı en son sistemdeki diskleri silersiniz. Dediğimi yapın fark olmadığını göreceksiniz.
 
Windows 11 kurmuştum pişman oldum ve şimdi tekrar 10a geçmek istiyorum daha yeni format atmıştım temiz kurulum ile geçmem şart mı tekrar formatla uğraşmak istemiyorum. Tekrar 10'a geçmek için yapılması gereken adımlar neler?

Bildiğim kadarıyla format atmadan Windows 10'a geçemezsiniz
 
@soniq Ben de sizinki gibi bir sistem kullanıyorum ama windows 11 gerçekten ağır çalışıyor Windows 10 a göre sizde de durum aynı mı ? Anakartım gigabyte secure boot açık. Güncel bios sürümü. mevcut. sanırım o yüzden sorun yaşamadım Gigabyte anakart kullananlar okusun:!! Ben secure boot sorunu yaşamadım diye siz de aynı ayarı açıp gigabyte anakartınızda qflash plus yoksa anakartı sevislik etmeyin. ne olacağını bilemeyiz.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_326.png
    Screenshot_326.png
    64,7 KB · Görüntüleme: 7
@soniq ben de sizinki gibi bir sistem kullanıyorum ama Windows 11 gerçekten ağır çalışıyor Windows 10'a göre sizde de durum aynı mı? Anakartım Gigabyte Secure Boot açık. Günncel BIOS sürümü.

Hocam bende arada hissediyorum Windows 11'in ağırlığını ama eskiye göre çok nadiren.
 
@soniq Windows 11 Gerçekten takılıyor ya bu durumdan nefret ediyorum. Sırf windows 11 için secure boot açtım Anakartım Gigabyte orada uyarı var imzama bakarsanız görürsünüz. Bende sorun olmadı ama bu başkasında bu durumun (softbrick) yaşanmayacağı anlamına gelmez. Olsaydı da Qflash plus (usb bios flashback) vardı Gerçi. Gigabyte anakart kullananlar Lütfen bu özelliği kontrol etmeden secure boot açmayın. Anakartı sevislik edersiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı