Windows 11'den Windows 10'a geri dönüş hikayesi

Düzgün değil çok performans kaybı yaşanıyor Windows 10'a göre.

Bu sistemden sisteme göre değişir. Ben eski bilgisayarımda Windows 10'da ekran kartı driverımı yükleyeceğim diye ters takla atıyordum. Eski sistemimde nedense Windows 11 1 GB RAM kullanırken Windows 10 2.5 GB (4 GB ramdi). Yenisinde bile Windows 10 kurmak istemedim bu yüzden. Bir denedim dualboot yaparak delirtti yine her zaman olduğu gibi. Ben XP'den 7'ye, 7'den 8.1'e 8.1'den 11'e geçtim. En fazla 3 ay falan kullanmışımdır zaten 10'u.

Sevgili arkadaşlar Windows 11 öncelikli olarak yüksek hızlı M.2 SSD istemekte, ardından sırası ile yeni nesil çok çekirdekli CPU ve yüksek hızlı en az 16 GB. RAM istiyor. Bunların dışında GPU, ses, monitör vs umurunda değil. Evet Windows 11 HDD okuma yazma hızında düşüşler kararsızlık gibi bir sürü sorun yaşattı daha önce fakat 23H2 versiyonu ile artık tam manası ile hazır artık, ben 23H2 versiyon dağıtımını 10 gündür kullanıyorum ve temiz kurulum tavsiye ederim.
Büyük Windows 11 23H2 Güncellemesiyle Beklenen Özellikler

Sevgili arkadaşlar Windows 11 öncelikli olarak yüksek hızlı M.2 SSD istemekte, ardından sırası ile yeni nesil çok çekirdekli CPU ve yüksek hızlı en az 16 GB. RAM istiyor. Bunların dışında GPU, ses, monitör vs umurunda değil. Evet Windows 11 HDD okuma yazma hızında düşüşler kararsızlık gibi bir sürü sorun yaşattı daha önce fakat 23H2 versiyonu ile artık tam manası ile hazır artık, ben 23H2 versiyon dağıtımını 10 gündür kullanıyorum ve temiz kurulum tavsiye ederim.
Büyük Windows 11 23H2 Güncellemesiyle Beklenen Özellikler

Ben SATA SSD, 10. nesil i3 ve zamanında 4 GB RAM şu an 16 GB RAM'le kullandığım 2 sistemde de sorunsuz kullanıyordum. 4 GB RAM olan sistem 6. nesil i3 ve HDD'di.

Görev çubuğundaki ara yerine bastığımda takılmalar oluyor bende de 11. nesil i5 işlemcim var oysaki Windows 11 tam oturmadı. Çok fazla gereksiz uygulama var ve bilgisayarın akıcılığını bozuyor destek kesene kadar Windows 10.

Son düzenleme:
Görev çubuğundaki ara yerine bastığımda takılmalar oluyor bende de 11. nesil i5 işlemcim var oysaki Windows 11 tam oturmadı. Çok fazla gereksiz uygulama var ve bilgisayarın akıcılığını bozuyor destek kesene kadar Windows 10.

OEM PC'lerde uyumsuzluk ihtimali markalı ve üst seviye makianalara göre çok daha fazladır. Hiç bilgisayarınızın donanım uyumunu kontrol ettiniz mi? Mesela anakart RAM uyum listesi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı