Windows 11'e geçilmeli mi?

Bakın bu da evimdeki bilgisayarım 2x16GB RAM var. İşyerindeki bilgisayarıma yüklü uygulamaların eksiği var fazlası yok. 7.6GB kullanıyor.
Okumayanlar için yazayım iş yeri pc'm de 4x16GB RAM var ve boşta 11GB ram kullanımı var.
Kısaca RAM ne kadar fazlaysa windows o kadar fazla RAM kullanır. Bu işlemleri hızlandırmak içindir.

1769788544733.png

Bakın bu da evimdeki bilgisayarım 2x16GB RAM var. İşyerindeki bilgisayarıma yüklü uygulamaların eksiği var fazlası yok. 7.6GB kullanıyor.
Okumayanlar için yazayım iş yeri pc'm de 4x16GB RAM var ve boşta 11GB ram kullanımı var.
Kısaca RAM ne kadar fazlaysa windows o kadar fazla RAM kullanır. Bu işlemleri hızlandırmak içindir.

Eki Görüntüle 2650555
Açtığım son konuya bakabilirmsiniz?

Güvenlik sebepleriyle Windows 11 kullanıyorum. Bu haldeyken bile bazen kendim derinlere bakıp sertifikasız uygulama var mı ya da uygulamaların içi boşaltılmış mı diye manuel kontrol ediyorum. Art niyetli kişiler flash takabiliyor, birisi kullanabiliyor... O yüzden kırpılmış Windows versiyonlarını biliyorum ve kesinlikle kullanmıyorum. Titus'un uygulama shut up 10 gibi birkaç Tweak ile bazı gereksiz şeyleri kapatıyor veya kaldırıyorum o kadar.

Geçmişte (2 yıl kadar önce) Trendyol hesabımı hacklenmişliği ve ciddi alışveriş yapılmışlığı var.
Çok eskilerde Windows XP döneminde çok eski dh hesabımın çalınmışlığı var.
2 tane Steam hesabım gitti.
Basit bir kullanıcı değilim her şeye tıklayan her yere giren.
O haldeyken sadece Windows açıklarından veya sitelerin açıklarından dolayı bunlar gitti.

Bu kadar hacklenmişliği Custom Windows üzerine yıkma. Az yaşımız yok bizim de.
Bilgisayarla tanışmışlığımdan beri korsan sistemler kullanıyorum. Virüs yedim ama şimdiye kadar hesap çalınma olayı olmadı.
Herhangi bir yerde açık vermişsin o yüzden hesapların çalınmış.
Ayrıca ben Custom ne de orijinal Windows'a güveniyorum. Özel verileriniz olan flash belleği bile takmayın internete bağlı Windows'a. İllet her şeyi log olarak kaydediyor. İnternete bağlandığı anda Microsoft'un tek tıklaması yeter senin PC'de neler olmuş olmamış diye.
İnternet hesaplarımın hepsini Linux Mint ile kontrol ediyorum.
Sadece oyun oynamak istediğimde Windows olan SSD'yi takıp kullanırım.
Kasamın önünde SSD'yi kolayca değiştirmek için yuva açtım.
Çıkar gülüm, tak gülüm. :D

IMG_20250502_193223.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı