Windows 11'e geçilmeli mi?

1 yıl önce falan bilgisayarı tamire götürmüştüm, bilgisayarı Windows 10 yaptık oyunlarda daha stabil olduğu söylendi. Bugünde Windows 11 güncellemesi gelmiş sizce yapmalımıyım? (laptop)
sakın geçme knk 5 kere şans verdim win 11 hep sıkıntı çıakrdı sistemim r5 7500f rx6700xt ona rağmen sıkıntı yaşıyorum

ya win 11 boşta daha fazla kullanıyor ondan dolayı

Ne kadar çok ramin olursa, windows o kadar az sıkıştırma yapar ve fazla ram kullanır. Gereksiz programları kapattıktan veya yüklemedikten sonra bence problem yok.

1769779822723.png

Bu mesela iş yeri bilgisayarım. 4x16GB DDR4 var. Evdeki pc de 2x16GB DDR5 var. Onda kullanım daha az oluyor akşam atarım. İş yeri bilgisayarımda arka plan kullanan özellikle yüklediğim program yok. Matlab, amd adrenalin, onedrive, proteus, office v.s programlar var.

Dosya Ekleri

• 1769779726876.png
    1769779726876.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 8
Ne kadar çok RAM'in olursa, Windows o kadar az sıkıştırma yapar ve fazla RAM kullanır. Gereksiz programları kapattıktan veya yüklemedikten sonra bence problem yok.

Eki Görüntüle 2650407

Bu mesela iş yeri bilgisayarım. 4x16 GB DDR4 var. Evdeki PC de 2x16 GB DDR5 var. Onda kullanım daha az oluyor akşam atarım. İş yeri bilgisayarımda arka plan kullanan özellikle yüklediğim program yok. Matlab, AMD Adrenalin, OneDrive, proteus, Office vs programlar var.

Hocam sistem özelliklerimi gördünüz sizin fikrinizi de merak ettim geçilmelimi Windows 11'e genellikle oyun için kullanıyorum bilgisayarımı.

Ne kadar çok RAM'in olursa, Windows o kadar az sıkıştırma yapar ve fazla RAM kullanır. Gereksiz programları kapattıktan veya yüklemedikten sonra bence problem yok.

Eki Görüntüle 2650407

Bu mesela iş yeri bilgisayarım. 4x16 GB DDR4 var. Evdeki PC de 2x16 GB DDR5 var. Onda kullanım daha az oluyor akşam atarım. İş yeri bilgisayarımda arka plan kullanan özellikle yüklediğim program yok. Matlab, AMD Adrenalin, OneDrive, proteus, Office vs programlar var.

Custom Windows 11 yüklersen boşta RAM kullanımın 1.8 GB olur halbuki. Taş çatlasın 2.5 GB olur sıkıştırma olayını da üstüne eklersek.

Windows 64 net sitesinde bayağı ISO var istediğini indir dene.

Hocam sistem özelliklerimi gördünüz sizin fikrinizi de merak ettim geçilmelimi Windows 11'e genellikle oyun için kullanıyorum bilgisayarımı.

Oyunda her FPS senin için önemliyse geçme.
5600 işlemci rx 6800 ve 64GB RAM pc de counter strike'da 2 yıl önce 10-15 fps fark ediyordu.
9800x3D işlemciye geçtikten sonra windows 10 hiç yüklemedim.
10-15 FPS benim için önemli değildi çünkü 400-500 FPS alıyordum.
Ben tamamen güvenlik sebepleriyle windows 11 kullanıyorum.
Ben olsam o sistemle windows 11'e geçerdim.

Custom Windows 11 yüklersen boşta RAM kullanımın 1.8 GB olur halbuki. Taş çatlasın 2.5 GB olur sıkıştırma olayını da üstüne eklersek.

Windows 64 net sitesinde bayağı ISO var istediğini indir dene.

Güvenlik sebepleriyle windows 11 kullanıyorum. Bu haldeyken bile bazen kendim derinlere bakıp sertifikasız uygulama var mı ya da uygulamaların içi boşaltılmış mı diye manuel kontrol ediyorum. Art niyetli kişiler flaş takabiliyor, birisi kullanabiliyor... O yüzden kırpılmış windows versiyonlarını biliyorum ve kesinlikle kullanmıyorum. Titus'un uygulama shut up 10 gibi bikaç tweak ile bazı gereksiz şeyleri kapatıyor veya kaldırıyorum o kadar.

Geçmişte (2 yıl kadar önce) trendyol hesabımı hacklenmişliği ve ciddi alışveriş yapılmışlığı var.
Çok eskilerde windows xp döneminde çok eski DH hesabımın çalınmışlığı var.
2 tane steam hesabım gitti.
Basit bir kullanıcı değilim herşeye tıklayan her yere giren.
O haldeyken sadece windows açıklarından veya sitelerin açıklarından dolayı bunlar gitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı