Windows 11'e geçmeden önce merak ettiğim şeyler

Makaleler
3
Herkese iyi akşamlar Technopat ailesi. Windows 11 birkaç saat önce yayınlandı ama geçmeden önce merak ettiğim bazı şeyler var, onları sizlere sormak istiyorum:

İlk olarak geçerken format atmama gerek var mı yoksa verilerimi tutarak geçebilmemde şuanda bir sakınca var mıdır?

İkinci olarak da normal ISO indirip USB ile beraber kurulum yapacağım, TPM 2.0 açık. Bunlar haricinde indirmeden önce ve indirdikten sonra yapmam gereken ek bir şey var mıdır?

Son olarak yeni bir sisteme geçiş yapıyorum ve biraz heyecanım var. Hata olarak farkettiğiniz bir durum var mıdır ve biraz bekleyip mi geçeyim yoksa geçebilen herkes hemen geçmeli mi?

@JonTurk06

Bu linkte biraz alta indiğinizde destekleyen işlemcileri gösteriyor. Ben 2600'ü buldum ama sorunu tam anlamamış da olabilirim. Bu sorun hakkında yeni bir konu açarsanız daha iyi bilen arkadaşlar size yardımcı olabilirler. 😃
1633384768266.png

Bu arada yazım kurallarına dikkat edin yoksa ceza veriyorlar. 😃
1- Gerek yok. Ama temiz kurulum daha sağlıklı.

2- Yok.

3- Ağ sürücüsünü format atmadan önce indir. Kurulu gelmeyebilir.
Cevaplar için çok teşekkürler. 3. soruda şimdi geçebilirmiyiz diye sormuştum ama bir şey demediğinize göre sanırım geçebiliriz. Ağ sürücüsünü şimdi indiriyorum.

@300319

Bende B450M S2H anakart ve Ryzen 2600 var. TPM destekli olup olmadıgını ögrendigimiz aracı indirip kurdugumda desteklemiyor dedi :(

S2H TPM destekliyor BIOS üzerinden AMD fTPM ayarını açmalısın yoksa çalışmaz bende de aynı ankart var bostan TPM'i enable aldım Windows 11 yükleme izni açıldı.

Vallahi açık konuşayım ben direk Update üzerinden güncelleme yaptım. 1 haftadır kullanıyorum makinem gayet akıcı ve herhangi bir hata vermedi. Eski Windows'ta C klasöründe Windows .old olarak gözüküyordu onu da disk denetleyicisinden ne var ne yok hepsini sildim. İşin en güzel yanı da tüm programlarım aktif olarak çalışıyor oyunlar vs de dahil. Şahsi fikrim Update yapman yönünde baktın bir şeyler sorun çıkartıyor öyle ya da böyle her türlü sıfırdan kurulum yaparsın. Update yapıp şansını denemekte fayda var.

İlk tanıtıldığı günden itibaren kullanıyorum. Tüm geliştirme aşamalarını gördüm ve açıkçası şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Görsel açıdan oldukça doyurucu ve stabil de çalışıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum geçmeni ve deneyimlemeni.

@Beyaz_G

Çok güzel özetlemişsiniz.
Vallahi açık konuşayım ben direk Update üzerinden güncelleme yaptım. 1 haftadır kullanıyorum makinem gayet akıcı ve herhangi bir hata vermedi. Eski Windows'ta C klasöründe Windows .old olarak gözüküyordu onu da disk denetleyicisinden ne var ne yok hepsini sildim. İşin en güzel yanı da tüm programlarım aktif olarak çalışıyor oyunlar vs de dahil. Şahsi fikrim Update yapman yönünde baktın bir şeyler sorun çıkartıyor öyle ya da böyle her türlü sıfırdan kurulum yaparsın. Update yapıp şansını denemekte fayda var.
1633385840858.png

Şuanda böyle gösteriyor, Windows 11 Update gelir mi bilmiyorum ama öneriniz için çok teşekkür ederim. 😃
İlk tanıtıldığı günden itibaren kullanıyorum. Tüm geliştirme aşamalarını gördüm ve açıkçası şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Görsel açıdan oldukça doyurucu ve stabil de çalışıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum geçmeni ve deneyimlemeni.
Öneriniz için çok teşekkürler.😃

@JonTurk06

Bu linkte biraz alta indiğinizde destekleyen işlemcileri gösteriyor. Ben 2600'ü buldum ama sorunu tam anlamamış da olabilirim. Bu sorun hakkında yeni bir konu açarsanız daha iyi bilen arkadaşlar size yardımcı olabilirler. 😃
Eki Görüntüle 1180800
R5 1600AF desteklemiyor şaka mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı