- RAM
- 8 GB
- SSD veya HDD modeli
- Western Digital PC SN730
- Ekran kartı
- Vega 8 Graphics (Dahili)
- Anakart
- NBLK-WAX9X
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 3500U
Dün akşam 7-8 gibi tasarımını ve geçişlerini çok beğendiğim için Windows 11'e temiz kurulum ile geçiş yaptım. Geçiş yaptıktan sonra ilk işim gereksiz programları sistemden silmek oldu (Xbox, Edge, teams ve sistemle gelen onca program). Bunları yaptıktan sonra hizmetlerde işime yaramayacak olan gereksiz hizmetleri kapattım. Bunların yanına ek olarak sistem içinde performans için bazı ayarları da yaptım, buraya kadar her şey normal ki muhtemelen herkes bu ayarları format attıktan sonra yapıyordur. Windows güncellemelerini yaptım, kullandığım programları yükledim derken sistem boştayken (standart kullanılan programlar açıkken) %50 bellek, %12 CPU kullanıyordu ve kullanmaya hazırdım ancak arayüzde ufak tefek kasmalar olduğunu fark ettim yeni sürüm olabilir düzelir derken bir iki oyun indirdim onları deneyeyim dedim sonuç ne derseniz vasat. Windows 10'da 50-60 FPS altına düşmeyen oyunların FPS ortalamasını resim olarak altta paylaştım bakabilirsiniz. Sistemimin çok iyi olmadığını biliyorum, oyun için elverişli olmadığını biliyorum ancak bu kadar düşük performans vereceğini düşünmemiştim.
Windows 10 kullanırken sistemim boştayken maksimum %30-35 bellek kullanımı %2-3 CPU kullanımı görürdü. Windows 11 ile karşılaştırınca diyorsunuz ki sanki içine bir Windows 10 daha yükledim. Windows 11'e geçmek isteyenler için bu yazıyı yazdım, burada anlattıklarıma illaki ihtiyacı olanlar olacaktır diye düşünüyorum.
Şu an ne yapıyorsun derseniz, Windows 10 indiriyorum
Ancak bu yazdıklarım herkeste böyle olacak diye bir şey yok. Ben kendi deneyimimi sizlere aktardım, benim gibi arada sırada ufak tefek oyunlar oynayan kişiler için bence uygun değil.
Görseller:
Windows 10 kullanırken sistemim boştayken maksimum %30-35 bellek kullanımı %2-3 CPU kullanımı görürdü. Windows 11 ile karşılaştırınca diyorsunuz ki sanki içine bir Windows 10 daha yükledim. Windows 11'e geçmek isteyenler için bu yazıyı yazdım, burada anlattıklarıma illaki ihtiyacı olanlar olacaktır diye düşünüyorum.
Şu an ne yapıyorsun derseniz, Windows 10 indiriyorum
Görseller:
Son düzenleme: