Windows 11'e geçmek şart mı?

Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
MSI 500 GB
Ekran kartı
RX 570
Anakart
Asrock B450 RE4.0
İşlemci
R5 1600
Selamlar, ben bir tık eskilere bağlı bir arkadaşım, çok fazla alışamıyorum yeniliklere. 2021 yılına kadar Windows 7 kullandım, sonrasında 10'a geçtim. 4 yıldır 10 kullanmaktayım ama tabii ki de eski wallpaperiyle falan. Şimdi ben Windows 10 2016 LTSC'ye de LTSB indirsem, herhangi bir sıkıntı olur mu? Malum, destek kesilecek, oyun inmeme gibi bir durum olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun inmeme gibi bir durum olmaz. Ki zaten insanların yarısı hala Windows 10'da. Güvenlik güncellemeleri kesilecek. Bu arada LTSC sürümlerinin desteği 10 yıl olur. Sıkıntı olmaz ama eğer Windows 10'da kalacaksanız sürekli, 2021 LTSC indirebilirsiniz.

Oyun inmeme gibi durumlar daha Windows 7'de bile yeni yeni oluyorken Windows 10'da uzun bir süre olacağını sanmıyorum. Destek uzun bir süre daha sürecektir. Güvenlikle alakalı bir endişeni varsa en son sürümü kullanmanız sizin yararınıza olur ancak güvenlikle alakalı bir endişeniz yok ise Windows 10 kullanmaya devam edebilirsiniz.

Selamlar, ben bir tık eskilere bağlı bir arkadaşım, çok fazla alışamıyorum yeniliklere. 2021 yılına kadar Windows 7 kullandım, sonrasında 10'a geçtim. 4 yıldır 10 kullanmaktayım ama tabii ki de eski wallpaperiyle falan. Şimdi ben Windows 10 2016 LTSC'ye de LTSB indirsem, herhangi bir sıkıntı olur mu? Malum, destek kesilecek, oyun inmeme gibi bir durum olur mu?
Windows 11'e geçmek şart değildir. Windows 10 LTSC sürümünü indirmenizi tavsiye ederim. Microsoft tarafından geliştirilmiş ve daha uzun desteği var. Windows 10 LTSC kurarsanız 7 yıl daha kullanabileceksiniz. Yani 2032'e kadar süre var.

Windows 11 katı bir işletim sistemidir bana göre. Normal Windows 10 ve Windows 11'in RAM kullanımından bir farkları yok. RAM'ınız bence Windows 11'e geçecekseniz yetersiz gibi duruyor. Zaten normalde de 16GB RAM artık kullanılmaz bence bana göre.

Bakın 16GB RAM gayet ideal bir sayıdır fakat 32 GB RAM kullanmanız daha iyi olacaktır. Fakat bunları almadan önce ekran kartınızı ve işlemcinizi değiştirmekte fayda var.

Yani evet güvenlik güncelemelerini alamayacaksın. Ama sana Windows 11 lot Enterprise önerebilirim çok fazla destek sunuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı