Windows 11’e Geçmeniz İçin 11 Sebep

Alışkanlık elbette var, Windows XP'den bu yana Windows'la büyümüş biriyim. Ama alışkanlık bir yana, bu bir "feature". Yıllardır kullanılan bir özelliği tak diye çıkarttılar. Diğer bir şey ise Taskbar'a sağ tıklandığında "Görev Yöneticisi" vardı. Ben uzun bir süre CTRL + ALT + DELETE kombinasyonunu kullanıyordum. Daha sonra bunu sürekli yapmak yormaya başladı. TKL klavyeye geçmek de bunu etkiledi tabi. Windows 10'da taskbar'a sağ tıklayıp görev yöneticisi deyip açmaya o kadar alıştım ki, bu bile Windows 11'de yok. Bu W11'in taskbar tasarımcısı kimse işten atsınlar gerçekten.

1644312860969.png

"Uygulamayı aç taskbarda sağ tıkla pinle" ile nasıl bir dosyayı programa atmayı bekliyorsunuz? Sanırım programı ekranın diğer yarısına sabitleyip atmaktan bahsettiniz. Sık kullandığım Photoshop, After Effects, Premiere Pro gibi programlar zaten taskbarda pinli. Masaüstünden veya indirilenlerden klasöründen hızlıca dosyaları içe aktarmam gerekiyor. Özellikle 3D programlar kullanıyorsanız Autodesk Maya, Unreal Engine, Unity vb. sürükle-bırak özelliği oldukça zaman kazandırıyor. Ama bu özelliğin olmaması yaratıcılar için en büyük problemlerden bir tanesi. Bir aylık deneme sürecinde dosyayı tutup bırakmadan Alt+Tab yaparak kullandım ama kullandığım süreç boyunca bu olay hem saçma hem de rahatsız edici geldi. Daha sonra dayanamayıp Windows 10'a geri döndüm. Desteği de devam ettiği için Windows Store olsun diğer uygulamalar olsun hepsi Windows 11 tarzında güncellenmiş.

Taskbarın diğer eksi özelliği "Başlat" tuşunun da ortalanması. Yeni programlar açtıkça başlat tuşu sağa sola kayıyor bu da oldukça rahatsız edici. Onun yerine Windows 10'da başlat tuşu sabit, yeni açılan uygulamalar ve pinliler ortada şeklinde kullanıyorum. Bu sayede başlat tuşu sabit olduğu için gözüm kapalı şekilde ulaşabiliyorum.
Eki Görüntüle 1299027

Ben her zaman her şeyimi güncel kullanan biriydim. Windows 7 kullanırken bile 8/8.1'e geçip daha da geri dönmemiştim. Ama taskbar, creatorlar için büyük önem arz ediyor. Eğer projelerde çalışmıyorsanız elbette sürükle-bırak sizin için bir ifade etmeyecektir. Ama böyle yararlı bir feature'u yeni sürümde kaldırmaları tamamen aptallık.
Taskbarı isterseniz klasik windwoslardaki gibi sola yaslayabiliyorsunuz ben şu an alıştığım gibi sola yaslı olarak kullanıyorum

Bazen işlemci boştayken donuyor. Görev çubuğunda gezinirken alakasız simgeler çıkıyor. Bazen gereksiz yere fan çalıştırıyor. Bazı yaygın olmayan uygulamalarla uyumluluğu yok. Wi-Fi sorunları ile boğuşuyorum. Bu sebeplerin yanında bunları da bi düşünün derim.

Eski bir laptopunuz varsa 1366x768 geçmeyin. Alt bar kocaman ve küçülmüyor. Bende şuan Windows 11 var görev çubuğunu gizle seçeneğiyle kullanıyorum format atmaya üşendiğim için. Windows 11 daha akıcı gibi biraz gerçi edit bir sistem kullanıyorum ondan dolayı da olabilir.
O kadarda büyük değil abartmayın. Birkaç hafta öncesine kadar 1280x720 çözünürlükteydim ve boyutu hiç rahatsız edici derecede değildi. Şimdi 1920x1080'deyim, biraz küçük geliyor.

Bizim millette şey var aaa yenisi çıkmış hemen indireyim ya da satin alayim hastalığı suan icin hic gerek yok win10 gayet stabil ve kararli bence..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı