Windows 11'e temiz kurulum yapınca FPS düşüşü yaşandı

arda32414

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Windows 11'e 10'un Update ile attığı ile geçince FPS birebir aynı kalıyor ama 11 temiz kurulum yaparsam FPS limitleniyor. Ben normalde CS 2'de 2K ultrada bile 300 FPS alıyorum. Sistemimde 2K Low'da 240 250 FPS limitli gibi oynuyorum. Diyeceksiniz Hz'ye sabitlemiş Hz 180 sabitleme yok 260'a falan çıkıyor ama işte düşük veriyor. En az 400 vermesi lazım. Driverlar kurulu NVIDIA chipset BIOS Update Win güncellemesi hepsi yapılı ama sebebi nedir acaba? Ne yapmam lazım benim bu durumda?

Atlas OS kurabilirsiniz yardımci olur tabii riskleri göze alıyorsanız.

Tavsiyeniz için teşekkürler ama ben bunun sebebini merak ediyorum yani temiz kurulum daha iyi olması lazım normalde bana yarı yarıya FPS düşüşü yaşatıyor dün fark ettim bunu 10 indirip güncellemeleri bitirip 11'in güncellemesini yaptım ve 10 ile aynı FPS'yi aldım ikisi de aynı şey değil mi neden temiz kurulumda FPS çok oynuyor.

Tavsiyeniz için teşekkürler ama ben bunun sebebini merak ediyorum yani temiz kurulum daha iyi olması lazım normalde bana yarı yarıya FPS düşüşü yaşatıyor dün fark ettim bunu 10 indirip güncellemeleri bitirip 11'in güncellemesini yaptım ve 10 ile aynı FPS'yi aldım ikisi de aynı şey değil mi neden temiz kurulumda FPS çok oynuyor.

Beta bir driver olabilir Windows 10 da kullandığınız driveri kullanın(ekran kartı).

Beta bir driver olabilir Windows 10 da kullandığınız driveri kullanın(ekran kartı).

Hocam ikisinde de aynı driveri kullanıyorum bir de 10 11 ekran kartı driveri yok ikisi de bir oluyor yani driverda 10/11 yazıyor o yüzden ondan kaynaklı değil diye düşünüyorum bir klasörüm var onun içinde driverlar var 10 dada 11 dede onları kullanıyorum.

Hocam ikisinde de aynı driveri kullanıyorum bir de 10 11 ekran kartı driveri yok ikisi de bir oluyor yani driverda 10/11 yazıyor o yüzden ondan kaynaklı değil diye düşünüyorum bir klasörüm var onun içinde driverlar var 10 dada 11 dede onları kullanıyorum.

Windows 11'le alakalı olabilir bazı güncellemeleri hatalarla dolu. Son sürüm mu?

Güç seçeneklerinden yüksek performans ya da nihai performans varsa onu secebilirsin.

Windows 11'le alakalı olabilir bazı güncellemeleri hatalarla dolu. Son sürüm mu?

Güç seçeneklerinden yüksek performans ya da nihai performans varsa onu secebilirsin.

24H2 ikisinde de son sürüm güç seçeneği ikisinde de nihaide girmiştim zaten aynı şey ikisi de.

Yani herhangi bir farklılık yok ayarlarda driverlar dahil her şey aynı iki 11 dede fakat temiz kurulumda FPS çok düşüyor bende.

İlk olarak detaylıca sisteminizi belirtir misiniz?

4070s i5 14400F 2x16 CL 30 6000MT RAM M.2 SSD falan ayarlar ise XMP tweaked fan ayarı Turbo ReSize BAR açık BIOS'ta bu kadar Win'de ise ikisinde de güç ayarı NVIDIA ayarı bir de game bar kapatıyorum hags açıyorum oyun modu açıyorum.

İlk olarak detaylıca sisteminizi belirtir misiniz?

Driver olarak bütün anakartımın sitesindeki her şeyi indiririm USB'me atarım her formattan sonra kurarım NVIDIA driver var bunun içinde chipset vs var BIOS'um güncel Windows Update yapılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı