Çözüldü Windows 11'e temiz kurulumla nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
GSKİLL 8GB Ripjaws 3200MHz CL16 DDR4 Ram(x2)
SSD veya HDD modeli
WD 500GB Blue SN570 - Samsung 870 EVO
Ekran kartı
GİGABYTE GeForce RTX 4060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR
Anakart
GİGABYTE H610M H V2 3200MHz DDR4 Soket D-Sub m
İşlemci
ntel Core i512400f 4.40GHz 6 Çekirdek işlemci
Aklım çok karışıktı ama formatı da bahane ederek geçmek istiyorum arkadaşlar. Öncelikle birkaç sorum var. Windows 11'i kurmak için indirdiğim şey de 24H2 yerine 23H2'yi özel olarak seçebiliyor muyum? İkinci olarak direkt kurulum için yardımcı programdan kurunca dosyalar siliniyor mu? Ben silinmesini istiyorum. Eğer silinmesini istiyorsam ilk önce uygulama aracılığıyla geçip sonradan temiz bir format mı atacağım?
İki aşamada mı geçeceğim yani? Yardımcı olanlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Programlar yerine bir flaş belleğiniz varsa flaş belleğinize Windows indirerek bellekten kurulum yapmanızı tavsiye ederim. İnternette pek çok rehber video var zor bir işlem değil adım adım takip ederek 10-15 dakikada yapabilirsiniz.
Rufus veya Ventoy kullan ama önerim Rufus.
Tamamdır hocam teşekkürler.

Programlar yerine bir flaş belleğiniz varsa flaş belleğinize Windows indirerek bellekten kurulum yapmanızı tavsiye ederim. İnternette pek çok rehber video var zor bir işlem değil adım adım takip ederek 10-15 dakikada yapabilirsiniz.
Hocam selamlar. Flash ile sıfırlama da içindekiler siliniyormuş. Yedek almam gerekenler var. Sistemim M2 SSD de kurulu ve artı bir Sata SSD'm var. Önemli dosyaları sata ssd üzerinden koruyabilir miyim? Öyle bir şey okumuştum. Bilginiz var mı? Ayrıca flash ile sıfırladıktan sonra kurulumda mı Sata SSD'yi koru seçeneğine basacağım?

Son düzenleme:
Hocam selamlar. Flash ile sıfırlama da içindekiler siliniyormuş. Yedek almam gerekenler var. Sistemim M2 SSD de kurulu ve artı bir Sata SSD'm var. Önemli dosyaları sata ssd üzerinden koruyabilir miyim? Öyle bir şey okumuştum. Bilginiz var mı? Ayrıca flash ile sıfırladıktan sonra kurulumda mı Sata SSD'yi koru seçeneğine basacağım?
Evet SSD verilerinizi koruyabilirsiniz. Kurulum esnasında hangi diskin içindeki verileri silmek istediğinizi siz belirliyorsunuz. Sorduğunuz koruma ile alakalı seçeneği bilmiyorum. Sata SSD'niz hariç diskleri tek tek biçimlendirin SSD'ye dokunmayın bu kadar.

Onun haricinde bir şey yapmama gerek var mı? Yani mesela biçimlendir gibi bir şey okumuştum.
Biçimlendirmek diskin içindeki her şeyi silmek demek işte. Kurulumda disklerin gözüktüğü kısma geldiğinzde SSD'niz harici tüm diskleri teker teker biçimlendirin ve Windows'u kurmak istediğiniz diski seçin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı