Cok basit mevzuyu uzatiyorsunuz. Programlarini stabilite acisindan C'ye kurardim ben. 870 EVO'yu yedek disk olarak kullan. Uyumluluk fazla.
870 konu bahsi bile değil. 970 Evo ve 990 PRO'dan bahsediliyor. ikiside M2 olup, biri 3GB okuma diğeri 7GB okuma sunuyor. İkiside normal kullanımda felaket hılzı zaten.
Haklısın ben de bu şekilde düşü
Kararsız kaldım bende senin gibi düşnüyorum ancak DRAM olarak 990Pro'nun daha iyi olması beni düşündürüyor.
Kararsız kaldım, ben de senin gibi düşünüyorum; ancak DRAM olarak 990 Pro'nun daha iyi olması beni düşündürüyor.
Evet, haklısın; ancak boş bir 970 EVO'dan işletim sistemi için yararlanmak daha mantıklı değil mi? Oyunları ve programları yine 990 Pro'ya kuracağım.
SSD'nin dolu olması ya da boş olması hızını etkiler mi? Bu fark yaratmaz mı?
990 Pro DRAM'i kesinlikle daha hızlı, ona yüklemen durumunda daha hızlı olacak bu da aşikar. Bunlar kabul zaten. Benzer bir senaryo ile bende şu an halihazırda kullanmaktayım. 500GB 970 EVO Plus'da işletim sistemi, 980 Pro 1TB'yi'de depolama olarak kullanmaktayım. Sistemde 4 adet de 2TB HDD bulunuyor.
Safi oyun 3.5TB'nin üzerinde yer kaplamakta zaten.
Artık oynamasam da rekabetçi ve MMORPG türü olan oyunlarda yükleme sürelerini düşürmek amaçlı, 970 EVO Plus'da Windows+Ubuntu yanında konumlandırmaktayım.
980 Pro ise safi yükleme süresi az olsun dediğim veya video render vb durumlarda kullandığım tampon depolamam. İşim biten ve aktif her gün kullanmayacağım oyun/dosyaları ise HDD tarafına aktarmaktayım.
Bu senaryoda 512 GB 970 EVO Plus 480 civarı bir hafıza kullandırıyor olup, yaklaşık 300 civarı doluluğu bulunmakta ve yavaşlama %3-5 arasında. Bu ise kabul edilebilir düzey benim için.
SATA SSD ile PCI-e 3.0 M.2 SSD'ler arasında Windows bazında taş çatlasın 1sn fark var. Belli bir seviye üstünde M.2 boyutuna geçip, saniyede 3.5GB 7GB'den bahsediyoruz. Sıradan bir kullanıcı için bir şey ifade etmeyen hızlar bunlar. Zaten fark edemiyorsun ve 970 EVO zaten çok çok hızlı bir SSD.
PCI-e 4.0 ve 5.0 İçerik üreticileri ve sektörel/endüstriyel kullanım için yapıldı. DRAM çok bana 0.5sn veya 1sn kazandıracak diye 500'ü tampon yapıp, 1TB'nin %20'sini kullanıp gerisini boş bırakacaksan veya oyunları C'ye yükleyeceksen veya Render'ları C'de yapacaksan kullanabilirsin.
Her profesyonel kullanıcının bileceği gibi, C sürücün en çok yorulmaya maruz kalacaktır. Sürekli işlem halinde ve Sistem çökmeleri gibi durumlarda veri kaybı kaçınılmaz olur.
Bu gibi durumlar için yıllarca edindiğin deneyimde C ve D her zaman fiziksel olarak ayrı depolama aygıtlarında tutarım. Önerim de bu yönde olacak olup, C'de Programlar + OS için 2TB'lik SSD'yi kullanmayın.
Tabii milisaniyeler sizin için önemli ise, parayı verdik en iyisini aldık en iyisini de kullanalım, dibini sıyıralım diyorsanız, Tabii ki şüphesiz 990 Pro yanında 970 980'in esamesi okunamaz.
Taktiksel ve kendi kullanımımdan ÖNERDİĞİM bir kullanım şeklidir bu. Doğru ya da yanlış tartışması yapmıyorum. ÖNERİ yaptım.
İyi Sosyaller