Windows 11'i Daha Modern ve Kişisel Hale Getirme
Windows 11'in modern arayüzü birçok kullanıcı için yeterince şık ve yenilikçi olsa da, çeşitli araçlar ve uygulamalarla görünümü daha da özelleştirmek mümkün. Bu yazıda, kendi sistemimi nasıl daha modern bir görünüme kavuşturduğumu ve hangi adımları izlediğimi paylaşacağım.Kullandığım Araçlar
RoundedTBGörev çubuğunu özelleştirmek ve daha modern bir görünüm kazandırmak için RoundedTB uygulamasını kullandım. Bu araç sayesinde görev çubuğuna yuvarlatılmış köşeler ekledim ve boşluk bırakarak tasarımı sadeleştirdim.
Custom Wallpaper
Custom wallpapaer için internette "Windows 11 custom wallpaper" yazıp aratmanız yeterli olacaktır. Daha sonra kendi beğendiğiniz bir wallpaperı duvar kağıdı olarak ayarlayabilirsiniz. (benim kullandığım wallpaperı buradan indirebilirsiniz)
Rainmeter
Masaüstüne widget’lar eklemek ve interaktif bir görsellik sağlamak için Rainmeter kullanılabilir. Ancak benim tercihim daha sade bir masaüstü görünümü oldu.
Program Kurulumları
RoundedTB: İndirme linki
İndirdikten sonra ZIP dosyasını ayıklayıp programı çalıştırın. Ayarları aşağıdaki görseldeki gibi yapıp uygulayın. Uyguladıktan sonra yüzen görev çubuğunuz hazır olacaktır.
Rainmeter: İndirme Linki
İndirdikten sonra setup dosyasını çalıştırın ve normal bir şekilde kurulum yapın. Daha sonra üstteki bar için buradan Droptop Four'u indirin. Bilgisayarınıza ".rmskin" uzantılı bir dosya inecek. O dosyayı çalıştırın ve kurulumu yapın. Kurulumu yaptıktan sonra kurulumda seçtiğiniz bar sisteminize maksimum 30 saniye içerisinde hiç bir şekilde yeniden başlatma yapmadan uygulanacaktır.