Rehber Windows 11'i daha modern ve kişisel hale getirme

Windows 11'i Daha Modern ve Kişisel Hale Getirme

Windows 11'in modern arayüzü birçok kullanıcı için yeterince şık ve yenilikçi olsa da, çeşitli araçlar ve uygulamalarla görünümü daha da özelleştirmek mümkün. Bu yazıda, kendi sistemimi nasıl daha modern bir görünüme kavuşturduğumu ve hangi adımları izlediğimi paylaşacağım.

Kullandığım Araçlar

RoundedTB
Görev çubuğunu özelleştirmek ve daha modern bir görünüm kazandırmak için RoundedTB uygulamasını kullandım. Bu araç sayesinde görev çubuğuna yuvarlatılmış köşeler ekledim ve boşluk bırakarak tasarımı sadeleştirdim.
Custom Wallpaper
Custom wallpapaer için internette "Windows 11 custom wallpaper" yazıp aratmanız yeterli olacaktır. Daha sonra kendi beğendiğiniz bir wallpaperı duvar kağıdı olarak ayarlayabilirsiniz. (benim kullandığım wallpaperı buradan indirebilirsiniz)
Rainmeter
Masaüstüne widget’lar eklemek ve interaktif bir görsellik sağlamak için Rainmeter kullanılabilir. Ancak benim tercihim daha sade bir masaüstü görünümü oldu.

Program Kurulumları

RoundedTB: İndirme linki
İndirdikten sonra ZIP dosyasını ayıklayıp programı çalıştırın. Ayarları aşağıdaki görseldeki gibi yapıp uygulayın. Uyguladıktan sonra yüzen görev çubuğunuz hazır olacaktır.

1732040973878.png

Rainmeter: İndirme Linki
İndirdikten sonra setup dosyasını çalıştırın ve normal bir şekilde kurulum yapın. Daha sonra üstteki bar için buradan Droptop Four'u indirin. Bilgisayarınıza ".rmskin" uzantılı bir dosya inecek. O dosyayı çalıştırın ve kurulumu yapın. Kurulumu yaptıktan sonra kurulumda seçtiğiniz bar sisteminize maksimum 30 saniye içerisinde hiç bir şekilde yeniden başlatma yapmadan uygulanacaktır.

Sonuç

Sonuç olarak, Windows 11'de basit araçlar ve birkaç dokunuşla, kişisel estetik anlayışınıza uygun bir masaüstü oluşturabilirsiniz. Üstelik bu işlemler, sistem performansını olumsuz etkilemeden gerçekleşiyor. Daha bir çok özelleştirme programı var fakat onları eklemedim. Sebebi bu programlarla bazen uyumsuz çalışıp görünümü bozabiliyor, uyumsuz çalışabiliyor, hiç çalışmayabiliyor vs. Masaüstümün son hali aşağıdaki gibi:

1732041499701.png

Windows 11'i daha modern ve kişisel hale getirme

Windows 11'in modern arayüzü birçok kullanıcı için yeterince şık ve yenilikçi olsa da, çeşitli araçlar ve uygulamalarla görünümü daha da özelleştirmek mümkün. Bu yazıda, kendi sistemimi nasıl daha modern bir görünüme kavuşturduğumu ve hangi adımları izlediğimi paylaşacağım.

kullandığım araçlar

roundedtb
Görev çubuğunu özelleştirmek ve daha modern bir görünüm kazandırmak için roundedtb uygulamasını kullandım. Bu araç sayesinde görev çubuğuna yuvarlatılmış köşeler ekledim ve boşluk bırakarak tasarımı sadeleştirdim.
Custom wallpaper
Custom wallpapaer için internette "Windows 11 Custom wallpaper" yazıp aratmanız yeterli olacaktır. Daha sonra kendi beğendiğiniz bir wallpaperı duvar kâğıdı olarak ayarlayabilirsiniz. (benim kullandığım wallpaperı buradan indirebilirsiniz)
rainmeter
Masaüstüne Widget'lar eklemek ve interaktif bir görsellik sağlamak için rainmeter kullanılabilir. Ancak benim tercihim daha sade bir masaüstü görünümü oldu.

program kurulumları

roundedtb: İndirme linki
İndirdikten sonra ZIP dosyasını ayıklayıp programı çalıştırın. Ayarları aşağıdaki görseldeki gibi yapıp uygulayın. Uyguladıktan sonra yüzen görev çubuğunuz hazır olacaktır.

Eki Görüntüle 2355815

rainmeter: İndirme Linki
İndirdikten sonra setup dosyasını çalıştırın ve normal bir şekilde kurulum yapın. Daha sonra üstteki bar için buradan droptop Four'u indirin. Bilgisayarınıza ".rmskin" uzantılı bir dosya inecek. O dosyayı çalıştırın ve kurulumu yapın. Kurulumu yaptıktan sonra kurulumda seçtiğiniz bar sisteminize maksimum 30 saniye içerisinde hiçbir şekilde yeniden başlatma yapmadan uygulanacaktır.

sonuç

Sonuç olarak, Windows 11'de basit araçlar ve birkaç dokunuşla, kişisel estetik anlayışınıza uygun bir masaüstü oluşturabilirsiniz. Üstelik bu işlemler, sistem performansını olumsuz etkilemeden gerçekleşiyor. Daha birçok özelleştirme programı var fakat onları eklemedim. Sebebi bu programlarla bazen uyumsuz çalışıp görünümü bozabiliyor, uyumsuz çalışabiliyor, hiç çalışmayabiliyor vs. masaüstümün son hali aşağıdaki gibi:

Eki Görüntüle 2355823

Elinize sağlık hocam güzel rehber olmuş.

Cok begendim. Emeginize saglik. Deneyecegim.

Dizüstü kullanıyorsunuz sanıyorum, aynı şekilde dizüstü bilgisayarım için uygulamayı düşünüyorum ancak şarj tüketimi konusunda aklımda bir soru işareti oluştu. Derslerde kullanacağım için şarjı verimli kullanmam gerekiyor, sizin için bu uygulamalar sonucunda şarj tüketiminde ciddi artışlar veya değişiklikler meydana geldi mi, kısaca bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

Bu arada yararlı konu olmuş, emeğine sağlı. Her görenin, kendi sistemine yapmak isteyeceği cinsten.

Dizüstü kullanıyorsunuz sanıyorum, aynı şekilde dizüstü bilgisayarım için uygulamayı düşünüyorum ancak şarj tüketimi konusunda aklımda bir soru işareti oluştu. Derslerde kullanacağım için şarjı verimli kullanmam gerekiyor, sizin için bu uygulamalar sonucunda şarj tüketiminde ciddi artışlar veya değişiklikler meydana geldi mi, kısaca bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

Bu arada yararlı konu olmuş, emeğine sağlı. Her görenin, kendi sistemine yapmak isteyeceği cinsten.
Valla ben sürekli şarja takılı kullanıyorum. O yüzden hiç bakamadım. Dışarı çıkarken yanımda götürünce şarja bağlı olmadan kullanıyorum sadece. Dışarıda kullanırkende pek etkilemedi. Fakat bu bilgisayardan bilgisayara değişebilir diye düşünüyorum.

Valla ben sürekli şarja takılı kullanıyorum. O yüzden hiç bakamadım. Dışarı çıkarken yanımda götürünce şarja bağlı olmadan kullanıyorum sadece. Dışarıda kullanırkende pek etkilemedi. Fakat bu bilgisayardan bilgisayara değişebilir diye düşünüyorum.
Geri dönüşünüz için teşekkürler, benim için önem arz ediyordu. ^^

Geri dönüşünüz için teşekkürler, benim için önem arz ediyordu. ^^

Üstteki arkadaşın dediği doğru, şarjda kullanmalısın laptopunu. Benim laptopumun şarjı 4 yıl önce 3-4 saat giderken şu an 1 saat dayanıyor. Tak çıkar yapmaktan batarya ölmüş.

Üstteki arkadaşın dediği doğru, şarjda kullanmalısın laptopunu. Benim laptopumun şarjı 4 yıl önce 3-4 saat giderken şu an 1 saat dayanıyor. Tak çıkar yapmaktan batarya ölmüş.
Elbette ev içi kullanımlarımda şarj cihazına bağlı kullanıyorum ancak evin dışında, şarj cihazına bağlı kullanamayacağım durumlar gelişebiliyor, bu yüzden merak etmiştim açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı