Çözüldü Windows 11'i Rufus ile kurmanın farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
Evet sorum başlıktaki gibi hangisini kullanayım?

Ben kendim şu zamana kadar hep şöyle kurdum.

Windows 11 Pro arattım, Microsoft sitesinden indirdim, programı açıp flashbelleğimi seçip oraya yazdırdım.

Bu yol ile kurdum sıkıntı yaşamadım ancak Rufus ile kurmanın fark nedir?

Çözüm
Yani Rufus ile kurunca daha fazla performans mı oluyor ayarları değiştirip?

Hayır.

• Windows kurulum başlangıcını otomatik atlayıp belirlediğiniz kullanıcı adınızla sizin için otomatik hesap oluşturup kurulum sürecini hızlandırmak,
  • Windows TPM, Secure Boot gibi gereksinimleri kaldırabilmek,
  • Telemetri ayarlarının bir kısmını otomatik kapatmak

Gibi birkaç ayar sadece.
Rufus gereksinimlerini de kaldırabilmenize yarıyor.

Temelde fark yok. Rufus özelleştirmeye izin veriyor. Direkt ISO'nun kendi aracıyla USB'ye yazdığınızda Microsoft'un kendi ayarlarıyla USB'ye kurulum yapmasını sağlamış oluyorsunuz. Hepsi bu.

Temelde fark yok. Rufus özelleştirmeye izin veriyor. Direkt ISO'nun kendi aracıyla USB'ye yazdığınızda Microsoft'un kendi ayarlarıyla USB'ye kurulum yapmasını sağlamış oluyorsunuz. Hepsi bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır.

• Windows kurulum başlangıcını otomatik atlayıp belirlediğiniz kullanıcı adınızla sizin için otomatik hesap oluşturup kurulum sürecini hızlandırmak,
  • Windows TPM, Secure Boot gibi gereksinimleri kaldırabilmek,
  • Telemetri ayarlarının bir kısmını otomatik kapatmak

Gibi birkaç ayar sadece.

Çözüm

Rufus sana çevrimdışı hesap açma olanağı sunar Secure Boot bypass etmeyi TPM 2.0 atlamayı sunar Microsoft yardımcı programı ile kurarsan bunları yapmaz ve tak diye Microsoft hesabı gir seçeneği sunar.

Rufus sana çevrimdışı hesap açma olanağı sunar Secure Boot bypass etmeyi TPM 2.0 atlamayı sunar Microsoft yardımcı programı ile kurarsan bunları yapmaz ve tak diye Microsoft hesabı gir seçeneği sunar.

Hayır. Özelleştirebilmek demek daha performanslı olduğu anlamına gelmiyor.

Anladım beni etkileyen çok bir şey yokmuş bilgilendirme için teşekkürler.

Hocam Microsoft hesabı ile oturum açma gereksinimini kaldırabiliyorsunuz, TPM2.0 ve Secure Boot gereksinimide kaldırabiliyorsunuz. Disk bölümlendirme yapabiliyorsunuz. Temiz kurulum yapmış oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…