Çözüldü Windows 11'i Rufus ile kurmanın farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
Evet sorum başlıktaki gibi hangisini kullanayım?

Ben kendim şu zamana kadar hep şöyle kurdum.

Windows 11 Pro arattım, Microsoft sitesinden indirdim, programı açıp flashbelleğimi seçip oraya yazdırdım.

Bu yol ile kurdum sıkıntı yaşamadım ancak Rufus ile kurmanın fark nedir?

Çözüm
Yani Rufus ile kurunca daha fazla performans mı oluyor ayarları değiştirip?

Hayır.

• Windows kurulum başlangıcını otomatik atlayıp belirlediğiniz kullanıcı adınızla sizin için otomatik hesap oluşturup kurulum sürecini hızlandırmak,
  • Windows TPM, Secure Boot gibi gereksinimleri kaldırabilmek,
  • Telemetri ayarlarının bir kısmını otomatik kapatmak

Gibi birkaç ayar sadece.
Hocam normal Windows üzerinden kurarken disk bölümdendirme vs. Yok.
Var. Ayrıca temiz kurulum dediğimiz olay "Formatlama" dır. Sıfırlama ile formatlama karşılaştırmadığımız için bu bir fark değil.

Var. Ayrıca temiz kurulum dediğimiz olay "formatlama" dır. Sıfırlama ile formatlama karşılaştırmadığımız için bu bir fark değil.

Hocam sıfırlama denilen şey direkt diskteki şeyleri tamamenen silmez. Ama format atmak diski biçimlendirir ve temiz kurulum olur.

Hocam sıfırlama denilen şey direkt diskteki şeyleri tamamenen silmez. Ama format atmak diski biçimlendirir ve temiz kurulum olur.
Yazdığımı 3 kere daha okuyup, mesajınızın gerekliliğini/mantığını sorgulayabilirsiniz.

Hocam ben dediğim yol ile normal format atabiliyorum ayrıca bildiğim kadarıyla örneğin 500 GB alan var bunu 250 250 ikiye bölüp 2 ayrı depolama yeri olarak kullanabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…