Rehber Windows 11'i Windows 10'a benzeten ExplorerPatcher configi

Merhabalar, konuyu Windows 11 kullanmak durumunda kalıp da Windows 10 işlevselliğini arayanlar için açtım. Konuya boşa direkt Windows 10 kullanın yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum, çünkü bir sebebi var kurmamanın.
Bu yazılımı elbette bilenleriniz vardır. Tek işlevi Windows 10'a benzetmek değil. Asıl işlevi:
1708271413730.png

Ama bazı seçenekleri bulmak uğraştırabiliyor. Mesela sağ tık menüsünü eski haline getirmek. Ben de bu yüzden yaptığım configi paylaşayım dedim. Kısa sürede bu işi halletmek için. Programda bir sürü seçenek var, ses menüsünü vs. Windows 7 stili yapabiliyorsunuz, o derece. Program çoğunlukla reg üzerinden çalışıyor zaten, yaptığı şey sizin regedit ile düzenleyeceğiniz uğraşacağınız şeyleri daha kolay yapmak.

Program neredeyse her şeyi Windows 10 gibi yapacak, ayırt edilmeyecek pek çok yerde, en azından verimlilik konusunda. Görev yöneticisi, ayarlar vs eski halinde tabiki. Arayüzü değiştiriyor sadece, ama her yerini. İsterseniz kendi ayarlarınızı da kullanabilirsiniz, ben kolaylık olsun diye paylaşıyorum.

Artık başlayalım, yazılıma yeni dil desteği de eklendi, ben de Türkçe çevirisini yaptığım için bunu paylaşayım dedim.
1708273109202.png

Programın indirme linki:
Açık kaynaklı zaten, Github üzerinde barınıyor. Güncellemelerini de buradan kendisi yapabiliyor.

İndirdikten sonra bir sürü seçeneğiniz var, kendiniz değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi ama ben hazır ayarladığım Windows 10'a benzeyen configi veriyorum. Bu şekilde görünecek:
1708271831892.png

Değiştirdiğim şeyler:
  • Windows Gezgini arayüzünün üst kısmı Ribbons, yani eski ve verimli olan hale getirildi. Windows 7 bile yapılabiliyor.
  • Başlat menüsü tamamen Windows 10 gibi görünüyor. İşlev olarak da tam olmasa da idare ediyor baya.
  • Görev çubuğu tamamen eskisi ile aynı oldu. Ayarlar butonu eski menüye ihtiyaç duyabiliriz diye orada. Kaldırılabilir. Ayrıca özelleştirilebilir, simgeler tekrar Windows 11 yapılabilir,
  • Sağ tık menüsü eski haline döndürüldü.
  • Yuvarlak köşeler sivrileştirildi.
  • İsteğe bağlı olan eski Windows özellikleri bölümü, ve bazı denetim masası öğelerini açtım:
    1708272204119.png
  • Tekrar söylüyorum, benim değiştirdiklerim tam aynısı olsun diye, siz bunların istediklerinizi kaldırır, istediklerinizi geri alabilirsiniz programdan.

1708271914597.png
1708271947728.png

1708271957304.png

İsterseniz taskbarı ortalayabilirsiniz. Her şey size kalmış.
1708272861162.png

Programı indirdikten sonra oluşturduğum configi, bu kısımdan uygulamaya koyabilirsiniz:
1708272753266.png

Config dosyası:

Değişiklikleri arayüzdeki ilgili tuştan geri alabilirsiniz, ve kaldır bölümü ile programı kaldırabilirsiniz.
Verimli günler dilerim :)

Dosya Ekleri

• 1708272851435.png
    1708272851435.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 169
Şimdi hocam, bu özelliklerin hepsi NT çekirdeğinde hala mevcut olduğu için mi aktif olabiliyor?

@Akif9748 Akif'im bu nedir bilgisayarı Windows karması haline çevirebiliyoruz. Bunların hepsi kernel de ise bu nasıl bir çöplüktür yav. Sistem Windows 8 ağ ekranına, Windows 7 ses ve batarya ekranlarına ve fazlasına sahip oldu...

Son düzenleme:
Şimdi hocam, bu özelliklerin hepsi NT çekirdeğinde hala mevcut olduğu için mi aktif olabiliyor?

@Akif9748 Akif'im bu nedir bilgisayarı Windows karması haline çevirebiliyoruz. Bunların hepsi kernel de ise bu nasıl bir çöplüktür yav. Sistem Windows 8 ağ ekranına, Windows 7 ses ve batarya ekranlarına ve fazlasına sahip oldu...

Windows 11 kullanmama rağmen Regedit kısmında Windows 10 yazıyor. Yerel Grup İlkesi düzenleyicisi ayarında da Windows 10 yazıyordu :D

Windows 12'nin NT Çekirdeğinin baştan yazılmış olarak çıkması dileğiyle...

Windows 11 kullanmama rağmen Regedit kısmında Windows 10 yazıyor. Yerel Grup İlkesi düzenleyicisi ayarında da Windows 10 yazıyordu :D

Bu eski sistem özellikleri kısmında da Windows 10 var 😅

Windows 12 maalesef bu yıl çıkmayacak. Çünkü Microsoft'un Windows yönetimindeki son değişiklik ile yeni Windows lideri Mikhail Parakhin oldu. Parakhin de Windows 11'in çıkışının zaten Windows kullanıcı tabanını yeterince parçaladığını düşündüğü için 12 gibi bir sisteme girişmek istemiyor. En azından şimdilik.

Windows 11'in sadece 400 milyon kullanıcısı var. Windows 10 ise 1 milyar kullanıcıya sahip ki bu kullanıcıların büyük bir kısmının sistemleri Windows 11 desteklemiyor. Bu yüzden de Windows 10'un pazar payı çok hızlı azalmıyor.

Şimdi böyle bir ortamda Windows 12 çıksaydı ne olurdu? Üçüncü bir işletim sistemi daha olurdu bu listede ve Windows kullanıcı tabanı epey parçalanmış olurdu. 100 milyon Windows 12, 350 milyon Windows 11 ve 900 milyon Windows 10 gibi bir oranı (örnek olarak verdim sadece, gerçek rakamlar olmadığını biliyorum) düşünebilir misiniz? Microsoft böyle bir durumda hangi sürüme destek vereceğini bilemez.

O yüzden 12 gibi bir sistemin çıkması şimdilik epey uzak bir ihtimal. Nitekim Microsoft da bu yılın büyük Windows sürümünün Windows 11 24H2 olacağını doğruladı. Windows 11 Yapı 26052'den itibaren artık Windows 11 24H2 doğrulandı. İlk başta Windows 12 için düşünülen Germanium tabanı artık Windows 11 24H2'de kullanılacak. 12 ise şimdilik çıkmayacak.

Windows 12 maalesef bu yıl çıkmayacak. Çünkü Microsoft'un Windows yönetimindeki son değişiklik ile yeni Windows lideri Mikhail Parakhin oldu. Parakhin de Windows 11'in çıkışının zaten Windows kullanıcı tabanını yeterince parçaladığını düşündüğü için 12 gibi bir sisteme girişmek istemiyor. En azından şimdilik.

Windows 11'in sadece 400 milyon kullanıcısı var. Windows 10 ise 1 milyar kullanıcıya sahip ki bu kullanıcıların büyük bir kısmının sistemleri Windows 11 desteklemiyor. Bu yüzden de Windows 10'un pazar payı çok hızlı azalmıyor.

Şimdi böyle bir ortamda Windows 12 çıksaydı ne olurdu? Üçüncü bir işletim sistemi daha olurdu bu listede ve Windows kullanıcı tabanı epey parçalanmış olurdu. 100 milyon Windows 12, 350 milyon Windows 11 ve 900 milyon Windows 10 gibi bir oranı (örnek olarak verdim sadece, gerçek rakamlar olmadığını biliyorum) düşünebilir misiniz? Microsoft böyle bir durumda hangi sürüme destek vereceğini bilemez.

O yüzden 12 gibi bir sistemin çıkması şimdilik epey uzak bir ihtimal. Nitekim Microsoft da bu yılın büyük Windows sürümünün Windows 11 24H2 olacağını doğruladı. Windows 11 Yapı 26052'den itibaren artık Windows 11 24H2 doğrulandı. İlk başta Windows 12 için düşünülen Germanium tabanı artık Windows 11 24H2'de kullanılacak. 12 ise şimdilik çıkmayacak.

Bende bu yıl çıkacağınız düşünmüyorum çünkü Windows 12'ye odaklandılar tek isteğim Yeni Windows sürümünün NT Kernelinin yenilenmesi, Windows 11'in de eski arayüze sahip uygulamayı modernize etmesi ve stabil bir işletim sistemi olması.

Evet, hepsi nt çekirdeğinin içinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı