Windows 11'in en optimize ve en iyi Custom ISO'su hangisidir?

wisionarydev

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Team Lead at Frizpa Studios
Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum ancak RAM kullanımı yaptığım işlemlere göre çok fazla. RAM kullanımı en düşük olan ama yine de kod, oyun vs. gibi genel şeylerde stabil çalışabilen bir ISO arıyorum.

Mümkün ise Linux dağıtımlarından da önerebilirsiniz yine basit ve neredeyse her oyun için kullanabileceğim bir Linux dağıtımı.

Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum ancak RAM kullanımı yaptığım işlemlere göre çok fazla. RAM kullanımı en düşük olan ama yine de kod, oyun vs. gibi genel şeylerde stabil çalışabilen bir ISO arıyorum.

Mümkün ise Linux dağıtımlarından da önerebilirsiniz yine basit ve neredeyse her oyun için kullanabileceğim bir Linux dağıtımı.
İnternetten birazcık araştırıp kendi ISO'nuzu yapabilirsiniz. Sanırım Tiny11'in böyle bir özelliği vardı ona bakabilirsiniz. İstediğiniz şeyleri kaldırma vs.

Yanlış ifade etmişim. Tiny11'in kurucularından böyle bir tool geldi. Eğer Tiny11'de istediğiniz şeyler bulunmuyorsa yapımıclarının çıkarttığı tool'u kullanıp kendi ISO'nuzu oluşturabilirsiniz.

NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, Pop OS! iyi bir seçenek olabilir.

Windows için Windows 11 IOT Enterprise LTSC, Linux olarakta CachyOS.

Windows 64 net sitesinden Boşta Ram kullanımı en az custom isoyu seçip indirebilirsin. Boşta Ram kullanımlarının ve fazlaca gerekli resimleri de var.

İnternetten birazcık araştırıp kendi ISO'nuzu yapabilirsiniz. Sanırım tiny11'in böyle bir özelliği vardı ona bakabilirsiniz. İstediğiniz şeyleri kaldırma vs.

Yanlış ifade etmişim. Tiny11'in kurucularından böyle bir tool geldi. Eğer tiny11'de istediğiniz şeyler bulunmuyorsa yapımıclarının çıkarttığı Tool'u kullanıp kendi ISO'nuzu oluşturabilirsiniz.

Bunu da deneyeceğim ancak birkaç ISO araştırdım, Ghost Spectre superlite, fsos 11 24H2, AtlasOS gibi ISO'lar buldum ancak güvenilirlik hakkında emin olamadım bazılarının Discord sunucularında olumlu feedbackleri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı