Windows 12 çıkar mı?

Hocam bu kodları akılda tutmak sıkıntı işte.

Hocam bu kodları akılda tutmak sıkıntı işte.
Yo,kullana kullana aklınıza kazınıyor. Ayrıca dediğim gibi illa terminal kullanmak zorunda değilsiniz. Snap Store veya Pacam gibi mağazalardan da uygulama kurabilirsiniz. Bu mağazalarda kodlarla kurulabilen paketlerin neredeyse tamamı var. Snap'te nadiren de olsa bulunmayan paketler olabiliyor ama Pacam'da AUR(bir paket yöneticisi,en geniş arşive sahip olanı şuan bu) desteği sayesinde bulamayacağınız paket yok. Kurmak da gayet basit. Tek tık+ şifre.

Hocam beni kötüleyen olmuş şöyle demek istiyorum bir insan bilgisayar kullanıyorsa ki dünyanın %85'i bu amaçla kullanıyor yapacağı işler ya video izlemek ya da şirket işleriyle falan ilgilenmek makale yazmak gibi gibi işler gündelik kullanım yanı sıradan insanlar bu insanlar sadelik ve kolaylıkdan yanadır olması gerekende bu zaten şimdi Linux terminal sistemi sıradan insanlara çok karışık gelebilir bu normal bir şey Linux'u kötülemiyorum fakat bu terminal sistemini değiştirmesi gerekiyor o zaman Windows'la aynı tarafa konulabilir bunun dışında Windows Linux çok başka yerlere çıkıyor kıyaslamaya gerek yok şahsen hepsi kendi olaylarında gerektiği kadar iyiler.

GNU/Linux gayet kullanılabilir.

Hocam ben defalarca kullanmayı denedim fakat günlük kullanım için pek de verimli olduğunu düşünmüyorum. Elbette sistemden sisteme değişir fakat gtk temalarının uygulamalara uygulanmaması olsun waylandın sorunlu çalışması, masaüstü ortamlarının distrolarla uyumsuzlukları gibi detaylar beni acayip yordu. Adobe ve Office uygulamalarının eksikliği gibi detaylar çok da etkili oluyor. Elbette Linux'ta sorun çözmek çok zevkli fakat vaktiniz yoksa tam bir işkence.
Konuya geri dönersek benzemesini istediğim matah tam olarak şu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2024 yılında çıkması planlanıyor. Hâlâ eski NT kerneli mi kullanırlar, yoksa yeni Kernel yazarlar ya da Linux'a mı geçerler?
1993'de ilk sürümü yayınlanan eski NT kerneli kullanırken ilk sürümü 1991'de yayınlanan yeni Linux kernele göre ne eksiklikler hissettiniz bunu söyler misiniz. Şahsen her iki işletim sistemini de paralel kullanan biri olarak bazı noktalarda eksiklikler hissediyorum, bunun temel sebebi de NT kernelin Linux kernel gibi kişiselleştirilebilirliğe açık olarak dizayn edilmemesi. Linux kernelde birçok parametreyle oynayabilirim çünkü kendi işimi en iyi gören ayarları yapmak isterim, NT kernel ise doğrudan sıradan kullanıcının ihtiyaçlarını hedefler ve buna göre dizayn edilir. Yorumları okumadım ancak konu sahibinin kerneller ile uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum, gündelik hayatınızda kaç kere "Off NT kernel ile şunu yapamıyorum keşke Linux kerneli olsa." dediniz?

Katılıyorum. NT kerneli değiştirmek yerine farklı biçimlerde Explorer'in çalışma biçimini RAM yönetimini vs. konfigüre edilerek performans sağlanabilir. Zaten Microsoft'un bununla ilgili bir çalışması vardı. Görev çubuğu gibi her bir unsurun ayrı ayrı çalışması sağlanarak çok daha verimli hale gelmesi amaçlanıyordu. Ayrıca zaten mutlaka güncelliyorlardır çekirdeği güncellemeler dahilinde. Microsoft'un en büyük hatası güncellemeyi hemen çıkarmaya heves edip bir arayüz değişikliğini tamamen işletim sisteminin tüm kısımlarına uygulamamaları.

Millet sizin gibi her şeyi en zor yoluyla yapmıyor. Biz kullanıcılar kolaylık istiyoruz. Harflerle atom parçalamak değil.

Biz de zor yolla bir şey yapmıyoruz ki çoğu durumda terminal bir seçenek oluyor zorunluluk değil...

Üstelik terminal birkaç basit kodu bilirsen emin ol Windows'dan birçok noktada daha kolay.

Şu an kullandığım distroda bir uygulama indirmek için yapmam gereken tek şey "yay paketadı" ardından paketadına sahip ya da benzeyen tüm paketleri alaka düzeyine göre otomatik olarak terminale listelenir. Ve hangi paket ya da paketleri indireceksem numaralarını yazıyorum şifremi giriyorum bitti. İstersem pamac-all veya pamac-GUI indirerek bu yaptıklarımı GUI ile de yapabilirim ama tercih etmiyorum.

Ek olarak Windows Mac gibi her işini GUI ile yapmayı tercih eden kullanıcılara odaklanan çok başarılı dağıtımlar mevcut. Mesela Mint. Cinnamon her ne kadar çok özelleştirilebilir bir masaüstü olmasa da Windows'tan kat be kat daha özelleştirilebilir durumda.

Neden Linux derseniz benim için basit: Ücretsiz, özelleştirilebilirlik, güvenlik, özgürlük,

Açıkçası sırf tema türü ve rengini değiştirmek için resmi lisansa 1000+ lira Retail keylere 20-30 lira vermek mantıklı gelmiyor.

Bir de para versek bile inatla dayatılan çoğu zaman düzgün test edilmemiş güncellemeler çok sinir bozucu. Bir izin bari al be.

Mevcut Windows arayüzü her ne kadar Windows 11 arayüzü hoş olsa da özelleşitirilebilir değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…