Bu pek bir şey ifade etmez. Windows 10 için Microsoft'un onayladığı bir ifade ile "Windows'un son sürümü olacak" dendi ve evet, Windows 10, 5 yıl boyunca Microsoft'un odağı haline geldi ve bu tarihten sonra odak Windows 11 lehine kullanıldı.Çıkacaksa bile 2024 imkansız. Daha yeni yeni oturuyor Windows 11.
Windows 10 2015'te çıktı Windows 11 2021'de. Arada 6 sene varMinimum 3 sene Windows 11 kullanılır.
Bu pek bir şey ifade etmez. Windows 10 için Microsoft'un onayladığı bir ifade ile "Windows'un son sürümü olacak" dendi ve evet, Windows 10, 5 yıl boyunca Microsoft'un odağı haline geldi ve bu tarihten sonra odak Windows 11 lehine kullanıldı.
Windows 10 ile Windows 11 arasında ki tarihin bu kadar uzak olmasında sebep Microsoft'un politikasıdır; yani Microsoft, eskisi gibi her 3 yılda bir yeni bir Windows sürümü inşa etmek yerine piyasaya sürülen son istemci sürümünü bir hizmet olarak sunmaya karar verdi ve bu andan itibaren "hizmet için Windows" ya da orijinal ismiyle "service for Windows" dönemi başladı. Başlangıçta Windows 10, Windows istemci ailesinin finali oldu ve bunu pekiştirmek için Windows 8.2 ya da Windows 9 isminden vazgeçildi. Yine Windows 1.0 zaten çıktığı için Windows One ismi de kullanılmadı.
Microsoft, Windows 10'a olan odağını Mayıs 2020 güncellemesi ile kaldırmaya başladı ve odağını sırasıyla Windows 10X'e ve ardından Windows 11'de kullandı. Microsoft, 2015-2020 yılları arasında yeni bir Windows sürümü inşa etmeye karar vermedi. 2020-2021 yılları arasında Chromebook'a karşı Windows 10X'i RTM adayı olana kadar inşa etti ve sonrasında aynı periyotta gelişen Windows 11 lehine projeyi iptal etti. Ocak 2021-Ekim 2021 tarihleri arasında da Windows 11'in inşası başladı. Kısaca, özellik güncellemeleri çıkartılırsa Windows 10 ile Windows 11 arasında ki süre 1 ya da 1.5 yıldır. Fakat Microsoft, Windows 11 için Windows'un son sürümü ile ilgili bir ibare de bulunmaması, geliştirme sisteminin eskiyi andıran bir değişikliğe uğraması Microsoft'un tekrar 3 yılda bir yeni bir istemci sürümü inşa etme yoluna girdiğini gösteriyor. Muhtemelen yeni istemci sürümü, 2024 yılında tanıtılır ve 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülür.
Ben Windows 12'nin 2024'te tanıtılacağını da düşünmüyorum. Tanıtılsa bile ismi Windows 12 olmayacak gibi.Bu pek bir şey ifade etmez. Windows 10 için Microsoft'un onayladığı bir ifade ile "Windows'un son sürümü olacak" dendi ve evet, Windows 10, 5 yıl boyunca Microsoft'un odağı haline geldi ve bu tarihten sonra odak Windows 11 lehine kullanıldı.
Windows 10 ile Windows 11 arasında ki tarihin bu kadar uzak olmasında sebep Microsoft'un politikasıdır; yani Microsoft, eskisi gibi her 3 yılda bir yeni bir Windows sürümü inşa etmek yerine piyasaya sürülen son istemci sürümünü bir hizmet olarak sunmaya karar verdi ve bu andan itibaren "Hizmet için Windows" ya da orijinal ismiyle "Service For Windows" dönemi başladı. Başlangıçta Windows 10, Windows istemci ailesinin finali oldu ve bunu pekiştirmek için Windows 8.2 ya da Windows 9 isminden vazgeçildi. Yine Windows 1.0 zaten çıktığı için Windows One ismi de kullanılmadı.
Microsoft, Windows 10'a olan odağını Mayıs 2020 güncellemesi ile kaldırmaya başladı ve odağını sırasıyla Windows 10X'e ve ardından Windows 11'de kullandı. Microsoft, 2015-2020 yılları arasında yeni bir Windows sürümü inşa etmeye karar vermedi. 2020-2021 yılları arasında ChromeBook'a karşı Windows 10X'i RTM adayı olana kadar inşa etti ve sonrasında aynı periyotta gelişen Windows 11 lehine projeyi iptal etti. Ocak 2021-Ekim 2021 tarihleri arasında da Windows 11'in inşası başladı. Kısaca, özellik güncellemeleri çıkartılırsa Windows 10 ile Windows 11 arasında ki süre 1 ya da 1.5 yıldır. Fakat Microsoft, Windows 11 için Windows'un son sürümü ile ilgili bir ibare de bulunmaması, geliştirme sisteminin eskiyi andıran bir değişikliğe uğraması Microsoft'un tekrar 3 yılda bir yeni bir istemci sürümü inşa etme yoluna girdiğini gösteriyor. Muhtemelen yeni istemci sürümü, 2024 yılında tanıtılır ve 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülür.
Şahsen ben gayet rahat kullandım, kullanıyorum. Dediğiniz gibi sistemden sisteme değişiyor ama her zaman sorunlara yapıcı bir şekilde yaklaşmak gerek. Adobe uygulamalarının alternatifleri var, onları deneyebilirsiniz, hakeza Office uygulamalarınında 2-3 tane alternatifi var. Onlyoffice vs.Hocam ben defalarca kullanmayı denedim fakat günlük kullanım için pek de verimli olduğunu düşünmüyorum. Elbette sistemden sisteme değişir fakat gtk temalarının uygulamalara uygulanmaması olsun waylandın sorunlu çalışması, masaüstü ortamlarının distrolarla uyumsuzlukları gibi detaylar beni acayip yordu. Adobe ve Office uygulamalarının eksikliği gibi detaylar çok da etkili oluyor. Elbette Linux'ta sorun çözmek çok zevkli fakat vaktiniz yoksa tam bir işkence.
Konuya geri dönersek benzemesini istediğim matah tam olarak şu:
Libreofis gibi Onlyoffice gibi ne olduğu belirsiz üçüncü taraf yazılımları kullanmak pek sağlıklı gelmiyor.Şahsen ben gayet rahat kullandım, kullanıyorum. Dediğiniz gibi sistemden sisteme değişiyor ama her zaman sorunlara yapıcı bir şekilde yaklaşmak gerek. Adobe uygulamalarının alternatifleri var, onları deneyebilirsiniz, hakeza Office uygulamalarınında 2-3 tane alternatifi var. Onlyoffice vs.
Gayet de rahatça kullanılıyorlar. Üstelik bedavalar ve açık kaynaklar.Libreofis gibi Onlyoffice gibi ne olduğu belirsiz üçüncü taraf yazılımları kullanmak pek sağlıklı gelmiyor.
O yazılımlar yüzünden lisanslı Windows 10'a virüs bulaştı.Gayet de rahatça kullanılıyorlar. Üstelik bedavalar ve açık kaynaklar.
Mümkün değil. Ne kullanmıştınız? Üstte attıklarimdan birisini kullandığınız, onlar virüs vs. değil, ayrıca açık kaynaklı yazılım. Başka bir şeyden bulaşmış, suçu programa atıyorsunuz. Çünkü, diğer türlüsü ihtimal değil.O yazılımlar yüzünden lisanslı Windows 10'a virüs bulaştı.
O programlar güvenli programlar. Belki orjinal siteden değil de başka bir siteden indirdiğiniz için bulaşmıştır.O yazılımlar yüzünden lisanslı Windows 10'a virüs bulaştı.